Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-csokoládés mousse recept

Meggyes-csokoládés mousse
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Csokoládés krém:

    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 ek porcukor
    • 1 tk vaníliaaroma
    • 2 dl habtejszín
    • 10 g zselatin (por)
    • 1,5 dl tej

    Meggyzselé:

    • 50 dkg meggy
    • cukor (ízlés szerint)
    • 2 cs vaníliás cukor
    • őrölt fahéj
    • reszelt citromhéj
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 2,5 dl víz

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját keverjük habosra a vaníliaaromával, a tej felével és a porcukorral. Ezután gőzfürdő fölött, kézi habverővel keverjük addig, hogy kissé besűrűsödjön. Ezután vegyük le, és hagyjuk hűlni.

    A fehér csokoládét tördeljük bele egy tálba, majd öntsük hozzá a maradék tejet, és szintén gőzfürdő fölött kevergetve, olvasszuk fel egészen. Ezután vegyük le, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik.

    A tojásos masszához ezután kézi habverővel keverjük hozzá a csokoládés-zselatinos keveréket.

    A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, szintén kézi habverővel keverjük hozzá a csokoládés krémhez. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen a krém.

    A meggyet magozzuk ki, majd tegyük bele egy serpenyőbe és öntsünk rá 2 dl vizet. Ezután ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, őrölt fahajat és reszelt citromhéjat. Főzzük pár percig, de vigyázzunk nehogy a meggy szétfőjön.

    A keményítőt keverjük simára a maradék vízzel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a meggyhez. Ezután állandó keverés mellett, főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Végül hagyjuk teljesen kihűlni.

    A lehűtött krémet vegyük ki a hűtőből, majd a meggyzselével felváltva kanalazzuk bele a poharakba. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.

    Az lehűtött pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd rögtön kínáljuk.

    A meggyes-csokoládés mousse kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 246 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá