Hozzávalók:
Csokoládés krém:
Meggyzselé:
Elkészítése:
A tojások sárgáját keverjük habosra a vaníliaaromával, a tej felével és a porcukorral. Ezután gőzfürdő fölött, kézi habverővel keverjük addig, hogy kissé besűrűsödjön. Ezután vegyük le, és hagyjuk hűlni.
A fehér csokoládét tördeljük bele egy tálba, majd öntsük hozzá a maradék tejet, és szintén gőzfürdő fölött kevergetve, olvasszuk fel egészen. Ezután vegyük le, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik.
A tojásos masszához ezután kézi habverővel keverjük hozzá a csokoládés-zselatinos keveréket.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, szintén kézi habverővel keverjük hozzá a csokoládés krémhez. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen a krém.
A meggyet magozzuk ki, majd tegyük bele egy serpenyőbe és öntsünk rá 2 dl vizet. Ezután ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, őrölt fahajat és reszelt citromhéjat. Főzzük pár percig, de vigyázzunk nehogy a meggy szétfőjön.
A keményítőt keverjük simára a maradék vízzel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a meggyhez. Ezután állandó keverés mellett, főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Végül hagyjuk teljesen kihűlni.
A lehűtött krémet vegyük ki a hűtőből, majd a meggyzselével felváltva kanalazzuk bele a poharakba. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
Az lehűtött pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd rögtön kínáljuk.