Grízpuding karamellizált gyümölccsel recept
Hozzávalók:
- 500 ml tej
- 50 g gríz
- 65 g cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 135 g tejszín
- 20 g keményítő (vagy pudingpor)
- 40 ml víz
- vanília, vagy vaníliás cukor
- reszelt citromhéj (nem kezelt citrom)
- 250 g gyümölcs (a képen sárgabarack és cseresznye)
- 2 ek cukor
- 3 ek gyümölcsszörp
- 1 ek citromlé
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét keményre verjük.
A többi hozzávalót a tej kivételével csomómentesre keverjük. A tejet felforraljuk, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a másik folyékony masszát. Egy pár pillanat alatt be fog sűrűsödni. Vigyázat, mert hamar leég! Levesszük a tűzről, és azonnal belekeverjük a felvert fehérjét.
Desszertes poharakba, vagy tálkákba osztjuk.
A gyümölcsöt megmossuk, majd felaprítjuk ízlés szerint.
Egy kis lábasba tesszük a cukrot, a szörpöt és a citromlevet. Felforraljuk, pár pillanat alatt már sűrűsödik is. Ekkor hozzáadjuk a gyümölcsöt, és 1-2 percig hagyjuk karamellizálódni.
Azonnal rárakjuk a grízpuding tetejére. Ha szoba hőmérsékletűre hűlt, betakarjuk egyenként folpackkal, és a hűtőbe tesszük őket legalább 3-4 órára.
A grízpuding karamellizált gyümölccsel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 6 g