Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét keményre verjük.
A többi hozzávalót a tej kivételével csomómentesre keverjük. A tejet felforraljuk, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a másik folyékony masszát. Egy pár pillanat alatt be fog sűrűsödni. Vigyázat, mert hamar leég! Levesszük a tűzről, és azonnal belekeverjük a felvert fehérjét.
Desszertes poharakba, vagy tálkákba osztjuk.
A gyümölcsöt megmossuk, majd felaprítjuk ízlés szerint.
Egy kis lábasba tesszük a cukrot, a szörpöt és a citromlevet. Felforraljuk, pár pillanat alatt már sűrűsödik is. Ekkor hozzáadjuk a gyümölcsöt, és 1-2 percig hagyjuk karamellizálódni.
Azonnal rárakjuk a grízpuding tetejére. Ha szoba hőmérsékletűre hűlt, betakarjuk egyenként folpackkal, és a hűtőbe tesszük őket legalább 3-4 órára.