Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Levesek minden napra – 12 nagyszerű recepttel!

Dátum: 2025-01-06 / Írta: Budai István / Látták: /

Fedezd fel a levesek változatos világát! Ebben a válogatásban 12 ínycsiklandó recept vár rád, a klasszikus magyar fogásoktól a könnyű zöldségkrémlevesekig. Legyen szó egy egyszerű ebédről vagy egy kiadós vacsoráról, ezek a levesek minden napra tökéletesek. Kanalazd végig a hét minden napját!




  • A levesek mindig tökéletes választást nyújtanak, legyen szó egy könnyű ebédről, egy kiadós vacsoráról vagy egy meghitt családi étkezésről. Ebben a válogatásban tizenkét nagyszerű receptet gyűjtöttünk össze, amelyek között mindenki megtalálja a kedvencét. A krémlevesek sima, selymes textúrája, a ragulevesek gazdag ízvilága és a klasszikus magyar levesek otthonos aromái garantáltan feldobják a hétköznapokat. Akár egy krémes brokkolilevesre vágysz, akár egy kiadós palóclevest kanalaznál, ebben az összeállításban nem fogsz csalódni.

    A könnyű és egészséges vegyes zöldségkrémleves vagy a különleges zellerkrémleves zsemlegombóccal a vegetáriánus konyha kedvelőinek szól, míg a tartalmas Jókai bableves vagy a Nyírségi burgonyagombóc leves a magyar gasztronómia legjobb hagyományait idézi. Ha szereted az új ízeket, a csilis babos kukoricalevest mindenképpen próbáld ki, vagy kóstold meg a kapros túrógombóccal készült csirkeragulevest. Ezek a levesek nemcsak laktatóak, hanem könnyedén elkészíthetőek is, hogy a hét minden napján valami különleges kerüljön az asztalra.

    1. Burgonya krémleves leves gyönggyel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6 db nagyobb burgonya
    • 1 db lilahagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 ek vaj
    • 2 db babérlevél
    • 2 dl habtejszín
    • 1 ek majoranna
    • bors
    • leves gyöngy (vagy darabolt bacon megsütve)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Jókai bableves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg füstölt csülök
    • 2 pár debreceni kolbász  (nálam most kimaradt, mert nem kaptam finomat)
    • 50 dkg szárazbab
    • 5 szál fehérrépa
    • 6 szál sárgarépa
    • 1 kisebb zeller
    • 1 kisebb karalábé
    • 1-2 szem burgonya
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 dl tejföl
    • kb. 5 dkg liszt (2 közepesen púpozott evőkanálnyi)
    • fűszerpaprika, olaj, só, bors
    • 1-2 ek citromlé vagy ecet

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Vegyes zöldség krémleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 db közepes karalábé
    • 4 db burgonya
    • 3 db sárgarépa
    • 20 dkg mirelit zöldborsó
    • 1 tk vegeta
    • 1 db zöldségleves kocka
    • 1 csipet bors
    • ízlés szerint só (szükség esetén)
    • 1 ek folyékony margarin
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Palócgulyás recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg vágott zöldbab
    • 1 kg kockázott sertéscomb
    • 1 kg kockázott krumpli
    • 3 dl tejföl
    • 3 evőkanál liszt
    • pirospaprika
    • őrölt kömény
    • bors
    • 2-3 nagyobb fej vöröshagyma
    • citromlé

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Csirke raguleves kapros túrógombóccal recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 csirke apróléka belsőséggel együtt (máj, szív)
    • 2 nagy szál sárgarépa felkarikázva
    • 1 nagy szál fehérrépa felkarikázva
    • 2 nagy szál újhagyma felkarikázva
    • 10 dkg zeller felkockázva
    • 10 dkg karalábé felkockázva
    • 25 dkg zöldborsó
    • pár rózsa brokkoli
    • 1 paradicsom
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor friss kapor
    • 10 szem szemes bors
    • csipetnyi lestyán
    • citromlé
    • 2 dl tejszín
    • 25 dkg túró
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál búzadara

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Tárkonyos zölsdégleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa vagy paszternák
    • 1 darab zellergumó (közepes)
    • 2 darab burgonya
    • 0,5 darab piros kaliforniai paprika
    • 1 szelet kelkáposzta (vastagabb)
    • 10 fej barna csiperke
    • 1 teáskanál szárított tárkony (vagy 1 evőkanál friss, apróra vágva)
    • őrölt feketebors
    • 1 evőkanál pirospaprika (lehet füstölt is)
    • almaecet vagy friss citromlé (a savanykás ízért)
    • 2,5 liter zöldségalaplé vagy víz (kb)
    • adalékmentes ételízesítő (pocionális)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Tárkonyos tejszínes burgonya leves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 3 burgonya
    • 3 szál sárgarépa
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 ek piros paprika
    • 1/2 kk őrölt kömény
    • őrölt bors, só
    • 3 ek étolaj
    • 100 ml tejszín
    • 600 ml víz
    • petrezselyemzöld

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Brokkoli krémleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg fagyasztott brokkoli
    • 2 dl főzőtejszín
    • 4 dl víz
    • fél fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 tk vegeta
    • só, bors
    • kevés olaj
    • 4 szelet kenyérnek a belseje

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Kukoricaleves csilis babbal recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 db csilis bab konzerv
    • 1 db kukoricakonzerv
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 tk ételízesítő
    • 5-6 db cayenne chili karika (szárított)
    • 1 tk koriandermag
    • 1 tk liszt
    • 1 dl tej
    • 1 dl tejszín (20%-os)
    • 5 dl víz
    • 1 ek olívaolaj
    • 3 dkg vaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Zellerkrémleves zsemlegombóccal recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 közepes zellergumó
    • 1 tk liszt (púpozott)
    • 1 citrom leve
    • 1 mk kristálycukor
    • 2 tk ételízesítő
    • só (ízlés szerint)
    • csipetnyi szerecsendió
    • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
    • 2 dl főzőtejszín
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek olívaolaj
    • 1 l víz

    Zsemlegombóchoz:

    • 2 szikkadt zsemle
    • 5 dkg füstölt kolbász
    • 1 dl tej
    • 2 csipet őrölt fekete bors
    • 1/2 kk só
    • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
    • 3 ek liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Gombakrémleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg gomba, megtisztítva, felszeletelve – csiperke, vagy sampion
    • 1 fej vöröshagyma
    • 10 dkg vaj
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 gerezd fokhagyma
    • bors
    • olaj
    • fél liter zöldség leves alaplé
       

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Nyírségi burgonyagombóc leves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 40 dkg sertéslapocka
    • 3 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1 darab zeller
    • 1 dfej vöröshagyma
    • 0,25 fej karfiol
    • 15 dkg zöldborsó
    • 15 dkg gomba
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 dl tejszín
    • 2 evőkanál vaj
    • ételízesítő ízlés szerint
    • bors
    • petrezselyemzöld
    • csipet fűszerpaprika
    • 1/2 citrom leve

    Gombóchoz:

    • 20 dkg burgonya
    • 8 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet szerecsendió

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá