A karácsonyi spiráltorta és a gránátalmás mézeskalács torta igazi ünnepi hangulatot varázsolnak, a Napoleon torta pedig egy örök klasszikus, amit nem lehet megunni. A tejfölös meggyes pitetorta és a spekulatius sajttorta könnyedebb alternatívák, amelyekkel gyorsan elbűvölhetjük a családot. Válassz ezek közül a csodás torták közül, és tedd még emlékezetesebbé a karácsonyt!
1. Hunyadi torta recept
Hozzávalók:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2 evőkanál barna rum
- 7 dkg porcukor (a fehérjékhez)
Töltelék:
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag zselatin fix
- 10 dkg porcukor
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Nutellás sajttorta recept
Hozzávalók:
- 20 dkg nutella
- 12,5 dkg zabkeksz
- 60 gr vaj
- 25 dkg mascarpone
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. E80 torta recept
Hozzávalók:
Piskótalap
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál víz
Dobos lap
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 1 dkg olvasztott vaj
Csokoládé ganache
- 5 dl habtejszín
- 50 dkg étcsokoládé
- 3 evőkanál kakaópor
- 20 dkg vaj
Továbbá:
- 30 dkg natúr marcipán
Kávés hab
- 8 dl habtejszín (alaposan behűtve)
- 12 púpozott kávéskanál instant kávé (porrá őrölve)
- 10 dkg porcukor
- 2 zacskó Zselatin fix
- kakaópor (a díszítéshez)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Karinthy-torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg porcukor
- 12,5 dkg csokoládé
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál vanília aroma
- 5 dkg őrölt mandula
- 4 dkg darált háztartási keksz
- 1 kávéskanál sütőpor
Krémhez:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg étcsokoládé
Panírozáshoz:
- 5 dkg mandula
- 1 dl habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Napóleon torta recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Karácsonyi spiráltorta recept
Hozzávalók:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g kristálycukor
- 70 g olaj
- 40 g finomliszt
- csipet só
Krém:
- kb 20 dkg mogyorókrém
- 2 dl tejszín
- 250 g mascarpone
- 100 g porcukor
Kívülre:
- 1 ek kakaópor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Eszterházy torta recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Karácsonyi gránátalmás mézeskalács torta recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Vörösbársony torta recept
Hozzávalók:
- 295 g finomliszt
- 114 g vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 g cukor
- 4 evőkanál folyékony málnapiros ételfesték
- 11 g cukrozatlan kakaópor
- 4 g vanília kivonat vagy aroma
- 6 g só
- 5 g ecet
- 5 g szódabikarbóna
- 246 g író
Krémhez:
- 250 g mascarpone
- porcukor ízlés szerint
- 1/4 kávéskanál vaníliaőrlemény
- 4-5 dl habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Tejfölös-meggyes pitetorta recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Spekulatius sajttorta recept
Hozzávalók:
- 200 g spekulatius keksz (vagy mézeskalács)
- 60 g vaj
A töltelékhez:
- 180 g fehér csokoládé
- 600 g mascarpone
- 1 teáskanál mézeskalács fűszer (vagy spekulatius fűszer)
- 2 evőkanál ropogós spekulatius krém (púpos)
- 200 ml habtejszín
- 1 csomag habfixáló
A díszítéshez:
- 200 ml habtejszín
- spekulatius keksz (egészben és darálva is)
- spekulatius krém