A karácsonyi ünnepi menü összeállítása során nemcsak a főételekre érdemes nagy figyelmet fordítani, hanem azokra a köretekre is, amelyek tökéletesen kiegészítik és emelik a fogások ízvilágát. A hagyományos burgonyaköreteken túl rengeteg kreatív és különleges megoldás létezik, amelyek méltó helyet kapnak az ünnepi asztalon. Ezúttal 12 egyedi és ínycsiklandó köretet válogattunk össze, amelyekkel új színt vihetünk az ünnepi étkezésekbe.
A fehérboros gombás rizs elegáns és ízletes kísérője lehet egy szaftos húsételnek, míg a burgonyakrokett és az almás krumpli krokett ropogós, mégis puha textúrájával hódít. A rozmaringos-kakukkfüves hasselback burgonya nemcsak látványos, hanem rendkívül finom is, a baconos krumpli koszorú pedig igazi ünnepi hangulatot teremt az asztalon.
A sült édesburgonya és a pirított fokhagymás gomba különleges, modern ízvilágot hoz, míg a hagymás-paprikás sült gomba vagy a párolt lilakáposzta a hagyományosabb ízek kedvelőinek nyújt tökéletes választást. A krumpli gombóc köret puhaságával és egyedi ízével szintén remek kiegészítője lehet bármely főételnek, a burgonyapuffancs pedig könnyedséget visz az ünnepi fogások közé.
Ezek a köretek nemcsak ízletesek, hanem könnyen elkészíthetők is, így nem kell órákat töltenünk a konyhában, hogy lenyűgöző ételkombinációkat varázsoljunk az asztalra. A változatos textúrák és ízek garantáltan mindenkit elbűvölnek majd, és különleges élményt nyújtanak az ünnepi vacsorákon. Készüljünk együtt az ünnepekre, és tegyük még emlékezetesebbé a karácsonyt ezekkel a fantasztikus köretekkel!
1. Fehérboros-gombás rizs recept
Hozzávalók:
- 15 dkg rizs
- 3 dl húsleves (kb)
- 30 dkg gomba
- 1 dl fehérbor
- szárított kakukkfű (vagy friss)
- 1 evőkanál frissen petrezselyemzöld
- só
- kevés olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Krumpli gombóc (köret) recept
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1,5 liter víz
- só
- kb. 500-520 gramm finomliszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Burgonyakrokett recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg finomliszt
- kb 2 mokkáskanál só
- 2 csipetnyi szerecsendió
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Sült édesburgonya (batáta) recept
Hozzávalók:
- 1 közepes édesburgonya
- 1 fej lilahagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kakukkfű
- olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Hagymás, paprikás sült gomba recept
Hozzávalók:
- 250 g gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 kaliforniai paprika (bármilyen színű)
- 2-3 evőkanál olaj
- só ízlés szerint
- bors
- fűszerek (fokhagyma, rozmaring, kakukkfű stb. )
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Fokhagymás krumpli recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 5 ek finomliszt
- 1 ek pirospaprika
- só
- 2 fej fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Almás krumpli krokett recept
Hozzávalók:
- 50 dkg hámozott, darabolt burgonya
- 15-20 dkg finomliszt
- diónyi zsír
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 2 alma
- citromlé
- fahéj
Sütéshez:
- bő zsiradék
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Rozmaringos-kakukkfüves hasselback burgonya recept
Hozzávalók:
- 6-8 közepes burgonya
- 1 tk aprított, friss rozmaringlevél (1 kisebb ág)
- 1 tk friss kakukkfű
- só, bors
- 4-5 dkg olvasztott vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Burgonya puffancs recept
Hozzávalók:
- 40 dkg főtt, áttört burgonya
- 15 dkg rétesliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- frissen őrölt bors
- őrölt szerecsendió
- só
- liszt a forgatáshoz
- olaj a sütéshez
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Párolt lilakáposzta recept
Hozzávalók:
- 1 kg gyalult lilakáposzta
- 1 ek zsiradék
- 1 fej lilahagyma
- 1 ek cukor
- 2 tk almaecet
- 1 tk őrölt kömény
- só ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Baconos krumplikoszorú recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Pirított fokhagymás gomba recept
Hozzávalók:
- 1 kg barna csiperke
- 4 nagyobb gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek olíva olaj
- 1 citrom
- petrezselyem zöld