A kelt tészták sütése nemcsak a végeredmény miatt izgalmas, hanem maga a készítés folyamata is egy igazi élmény. A puha, foszlós tészták illata betölti az egész konyhát, és már alig várjuk, hogy megkóstolhassuk őket. Ha valami különlegeset sütnél, az aranygaluska torta vagy a bounty fonat garantáltan nagy sikert arat.
A klasszikus ízek kedvelőinek a narancsos bukta és a kakaós kalács hozza el a gyerekkori emlékeket. Ha szereted a csigákat, próbáld ki a zserbó csigát, a fahéjas-fehércsokis változatot vagy a kakaós pillangót. A szilvalekváros kiflik és a tepsiben sült túrós fánk igazi nagymama receptjei, amelyek bármikor jól jönnek.
Ha egy mutatós és különleges süteményre vágysz, a fátyol kalács vagy a kígyórétes a tökéletes választás. Ezekkel a receptekkel a kelt tészták világában nem lehet melléfogni – próbáld ki őket, és élvezd a frissen sült finomságokat!
1. Aranygaluska torta formában recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2,5-3 dl tej
- 3 dkg cukor
- 2 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 teáskanál só
Rétegezéshez:
- 10 dkg dió (vagy ízlés szerint több, aprítva)
- 10 dkg porcukor
- 5-15 dkg olvasztott vaj (ízlés szerint növelhető)
Vaníliasodóhoz:
- 6 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- vanília őrlemény (vagy aroma)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Narancsos bukta recept
Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 25 g friss élesztő vagy 7 g szárított élesztő
- 250 ml langyos tej
- 80 g cukor
- 80 g olvasztott vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Töltelék:
- 2 közepes narancs reszelt héja
- 100 g narancslekvár
- 2 evőkanál porcukor
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kenéshez)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Fahéjas fátyol kalács recept
Hozzávalók:
- 3 bögre liszt (bögre = 2,5 dl)
- 1 bögre 2,8%-os tej
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 púpos evőkanál cukor
- 5 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk só
Töltelék:
- 7 dkg vaj
- 0,5 bögre cukor
- 2 csapott teáskanál őrölt fahéj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Bounty fonat recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 tasak instant élesztő
- 5 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 80 ml meleg tej
- 1 db közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Kókuszos töltelékhez:
- 1,2 dl tej
- 7 dkg cukor
- 2 dkg vaj
- 1 tk vanília aroma
- 10 dkg kókuszreszelék
Csokoládé töltelékhez:
- 1,5 tábla csokoládé (ét-, fehér- vagy tej)
Kenéshez:
- 1 ek víz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Zserbó csiga recept
Hozzávalók:
- kb. 25 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1/4 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (S-es)
Töltelék:
- 15 dkg sárgabarack lekvár
- 12 dkg darált dió
- 7 dkg cukor
A tetejére:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Kakaós pillangó recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Krémsajtos, fehércsokis fahéjas csiga recept
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 2 csomag porélesztő
- 10 dkg cukor
- 8 dkg margarin
- csipetnyi só
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb. 60 dkg finomliszt
Töltelékhez:
- 12 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 3 evőkanál őrölt fahéj
Mázhoz:
- 15 dkg fehércsoki
- 15 dkg krémsajt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Szilvalekváros kiflik recept
Hozzávalók:
- 45 dkg rétesliszt
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- 2 dkg friss élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1,5 dl tej
- 2 dkg puha vaj
Töltelék:
- kemény szilvalekvár
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Tepsiben sült túrós fánk recept
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 evőkanál porcukor
- 30 dkg rétesliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga
- csipetnyi só
- 3 dkg olvasztott margarin
Töltelékhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 10 dkg mazsola
- 1 evőkanál porcukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgja
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Csiga rétes recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 3 dkg cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipet só
Töltelékhez:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
Locsoláshoz:
- 1 cs vaníliás cukor
- 1,5 dl tej
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Kakaós kalács recept
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 5 dkg friss élesztő
- 2 ek olvasztott vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 60 dkg liszt
- 1 csapott mk só
Kakaós töltelék:
- 8 dkg vaj
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 ek porcukor
- 3 púpos tk kakaó
- 1 tk rumaroma
- fahéj
Tetejére:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kevés tej
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Kígyórétes recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 sárgája
- 2 ek cukor
- 2 dkg élesztő
- csipet só
Almás töltelék:
- alma
- cukor
- fahéj
- kevés citromlé
- túró
- porcukor
- vaníliás cukor
- tojás
Túrós töltelék:
50 dkg túró
2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
5 dkg vaj
kb 5 evőkanál cukor
1 evőkanál búzadara
Meggyes töltelék:
egy üveg kimagozott meggy (lé nélkül)
5 evőkanál cukor
1 evőkanál búzadara
Recept ide kattintva folytatódik! »»»