Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mi legyen a karácsonyi menü? – Komplett karácsonyi menüsor a levestől a desszertig

Dátum: 2023-12-02 / Írta: Budai István / Látták: /

Minden évben ragaszkodsz a jól bevált, hagyományos menühöz? Vagy a hagyományos ételek mellé szeretnél becsempészni egy-egy különlegesebb fogást is? Esetleg idén gondolsz egy merészet és valami teljesen újjal állsz elő? Mi segítünk Neked pár ötlettel.




  • Aperitif: Oreo likőr

     

    Hozzávalók:

    1. 2 dl vodka
    2. 2 dl tej
    3. 1 dl tejszín
    4. 60 g cukor
    5. 6 db oreo keksz

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Leves A: Halászlé pontyból

    Hozzávalók:

    1. 1,5 kg tisztított ponty
    2. 6 db törpeharcsa
    3. 1 ponty feje
    4. 2 db keszeg
    5. 2 db kárász
    6. többféle apró hal
    7. 1 nagy fej vöröshagyma
    8. bors ízlés szerint
    9. 3 ek pirospaprika
    10. 2 dl házi paradicsomlé vagy 1 kis paradicsom konzerv
    11. 1,5 dl vörösbor
    12. 2 chilipaprika

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Leves B: Zsályás borkrémleves

    Hozzávalók:

    1. 5 dl édes fehérbor
    2. 3 dl víz
    3. 10 dkg porcukor
    4. 2 csomag vaníliás cukor
    5. 2 tojássárgája
    6. 1 citrom reszelt héja és leve
    7. 2 ek étkezési keményítő
    8. 1 csillagánizs
    9. 1 cm-es fahéj
    10. 1 marék friss zsályavirág
    11. 2-3 zsályalevél

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Főétel: Mázas karaj

    Hozzávalók:

    1. 1 kg hosszú karaj, egyben, csont nélkül
    2. só, bors, ételízesítő
    3. baracklekvár
    4. 3 közepes sárgarépa
    5. 1 kis fej vöröshagyma
    6. fél dl étolaj
    7. 10 dkg szeletelt gomba
    8. 2 ek liszt
    9. 1 dl víz
    10. 2 dl főzőtejszín

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Saláta: Majonézes kukorica saláta

    Hozzávalók:

    1. 1 doboz konzerv kukorica
    2. 5 ek 20 %-os tejföl
    3. 5 ek majonéz
    4. 1 ek mustár
    5. 1 ek olívaolaj
    6. 1/2 zöld csípős paprika
    7. 2 savanyú csege uborka
    8. 2 ek snidling
    9. fehér bors
    10. kevés cukor

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Desszert: Máglyarakás

    Hozzávalók:

    1. 12 zsemle
    2. 1 kg alma
    3. 6 tojás
    4. 5 dkg margarin
    5. 1 cs vaníliás cukor
    6. 2-3 tk őrölt fahéj
    7. 1 l tej
    8. 25 dkg porcukor
    9. 30 dkg sárgabaracklekvár

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szólj hozzá