Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Máglyarakás recept

Máglyarakás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók
    egy 30*24 cm-es tepsihez:

    • 12 zsemle
    • 1 kg alma
    • 6 tojás
    • 5 dkg margarin
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2-3 tk őrölt fahéj
    • 1 l tej
    • 25 dkg porcukor
    • 30 dkg sárgabaracklekvár

    Elkészítése:

    A zsemléket előző nap felszeleteljük kb 1 cm-es szeletekre és hagyjuk megszikkadni.

    Az almákat nagylyukú reszelőn lereszeljük és a margarinon cukorral és fahéjjal ízesítve megpároljuk.

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét hűtőbe tesszük, a sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.

    A tejet felforraljuk és a szikkadt zsemlékre öntjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját.

    A zsemlés massza felét a tepsibe terítjük, elosztjuk rajta a párolt almát, majd a maradék masszával betakarjuk. A tetejét megkenjük baracklekvárral és sütőben 160 fokon kb 40 percet sütjük.

    Közben a tojások fehérjét cukorral és két evőkanál lekvárral kemény habbá verjük. Ha megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd rákenjük a fehérje habot és a sütőbe visszatéve még 15-20 percet sütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    A máglyarakás kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 158 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek