1. Vadászkáposzta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1.5 kg káposzta
- 12 dkg füstölt szalonna
- 1 szál füstölt kolbász
- 1 nagy pohár tejföl
- só
- pirospaprika
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Székelykáposzta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Kovászolt káposztához:
- 1 fej káposzta, kb 1,5 kg
- kb 2 liter víz
- 2 ek só
A pörkölthöz:
- 1 kg sertés lapocka
- zsír
- kb 1 ek só
- bors
- pirospaprika
- babérlevél
- 1 nagy fej vöröshagyma
- őrölt kömény
A tálaláshoz:
- tejföl
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Kolozsvári töltött káposzta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 1,5 kg savanyú káposzta
- savanyított káposzta levél
- 2 db vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 50 dkg kolozsvári füstölt szalonna
- 30 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg rizs
- 3 tk pirospaprika
- só
- őrölt fekete bors
- majoránna
- őrölt köménymag
- tojás
- 2 ek liszt
- 3 ek étolaj
- annyi víz hogy bőven ellepje
- ízlés szerint tejföl a tálaláshoz
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Kolbászos, savanyú káposztás göngyölt karaj recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 6 szelet rövid karaj
- 200-250 g szeletelt bacon
- 200 g füstölt kolbász
- 500 g savanyú káposzta
Körethez:
- 800 g burgonya
- 3 közepes fej vöröshagyma (lehet benne lila is)
- 250 g csiperke gomba
- 2 kápia paprika
- 2 savanykás alma
- olaj
- só
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Székelykáposzta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 0,5 kg sertéscomb
- 10 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 4-6 gerezd fokhagyma
- 1 csapott ek pirospaprika
- 2 tk. borsikafű
- 1,5 tk őrölt kömény
- só, bors ízlés szerint
- 3 babérlevél
- tejföl a tetejére
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Savanyú káposztás bableves recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Leves:
- 60 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg szárazkolbász
- 30 dkg füstölt-főtt tarja
- 3 szál sárgarépa
- 1 kis doboz vörös bab (24 dkg)
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 tk házi darált paprika
- 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 2,5 l víz
Rántás:
- 2 púpos ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 2 dl tejföl
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Toroskáposzta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 2 kg savanyú káposzta
- 1 kg sertéscomb
- 2 kk só
- 1 tk őrölt bors
- 1 tk ételízesítő
- 2 ek házi darált paprika
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 mk őrölt pirospaprika
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Paradicsomos káposzta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 kisebb fejes káposzta
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1 üveg sűrített paradicsom
- só
- 3 ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 tk pirospaprika
- cukor (v. édesítőszer)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
9. Káposztás hasé recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- fél fej káposzta
- 1 csomag leveles tészta
- 1 ek cukor
- 1-2 kk só
- 1-2 ek olaj/vaj
- fél kk bors
- 1 kis fej vöröshagyma
- tojás
- liszt
Recept ide kattintva folytatódik »»»
10. Babos-csülkös káposztaleves recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 30 dkg tarkabab (nagyobb szemű)
- 30 dkg füstölt csülök (nyers)
- 30 dkg savanyú káposzta
- 2 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- só (ízlés szerint)
- 2 tk ételízesítő
- 3 szem borókabogyó
- 1 db babérlevél
- 2 tk liszt
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk piros arany
- 2 ek étolaj
- kb 2-2,5 l víz
Recept ide kattintva folytatódik »»»
11. Paradicsomos káposztafőzelék recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 db fejeskáposzta
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 l paradicsomlé
- 1-2 konzerv sűrített paradicsom
- 1 l zöldség alaplé
- 2 ek cukor
- 2 ek olaj
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
Recept ide kattintva folytatódik »»»
12. Káposztás fodrosmetélt recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 40 dkg fodrosmetélt tészta
- 1 kg fejes káposzta
- 1 tk só
- 1 mk őrölt citrombors
- 3 ek barna nádcukor
- 3 ek olaj
- 3 l víz
- só a tészta főzéshez