1. Palócgulyás recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 kg vágott zöldbab
- 1 kg kockázott sertéscomb
- 1 kg kockázott krumpli
- 3 dl tejföl
- 3 evőkanál liszt
- pirospaprika
- só
- őrölt kömény
- bors
- 2-3 nagyobb fej vöröshagyma
- citromlé
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Tejfölös-gombás zúzagulyás recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykazúza
- 50 dkg gomba
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 cikk zeller (nagyobb)
- 2-3 db krumpli
- 2 db babérlevél
- 1 tk köménymag
- 1 tk pirospaprika
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1/2 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 1 ek olaj
- 1-1,5 l víz
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Csülkös babgulyás bográcsban recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1-1,5 kg füstölt házi sertéscsülök
- 1 kg marhalábszár
10-20 dkg disznózsír - 1 fej fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db tv paprika
- 1 db paradicsom
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db zeller
- 0,5 kg burgonya
- 1 kg fejtettbab
- 3 db babérlevél
- 2 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 3-4 dkg sürített paradicsom
- 3 ek őrölt fűszerpaprika
- só-, bors-, őrölt fűszerkömény ízlés szerint
- víz kb. 3 l
- 1 csokor petrezselyemzöld
Csipetkéhez:
- tojás
- kb. 10 dkg liszt (amennyit felvesz)
- pici só
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Alföldi betyárgulyás recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg sertéshús
- 5 db krumpli
- 1 szál sárgarépa
- 20 dkg gomba
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 1 fej hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 15 dkg csipetke
- kis csokor petrezselyem zöld
- 1 szál lestyán levél
- só, frissen őrölt bors
- 1 kanál tejföl
- csipetke, vagy galuska ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Pandúrgulyás / betyárleves recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 30 dkg sertésvelő
- 1 kg sertéslapocka
- 3 db vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 db zöldpaprika
- 1 db nagyobb paradicsom
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt köménymag
- só, őrölt bors
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 nagy marék zöldborsó és zöldbab
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 2-3 babérlevél
- kis csokor kapor
- 2 kiskanál mustár
- 2 evőkanál almaecet
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál finomliszt a habaráshoz
- tojás, liszt a galuskához
- igény szerint csípős paprika
- tejföl a tálaláshoz
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Pulykagulyás nokedlivel gazdagon recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykacomb filé
- 3 nagyobb szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kisebb zeller fele
- 1 kisebb karalábé
- 4 nagyobb szem krumpli
- 1 kisebb fehér paprika
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 ek tyúkzsír
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 1 tk házi darált paprika
- 1 tk őrölt paprika
Nokedlihez:
- tojás
- 4 púpos ek liszt
- 1 csipet só
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Parasztgulyás recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 pár debreceni vagy 2 pár virsli
- 2-3 krumpli
- 1 nagy sárgarépa
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- köménymag
- őrölt fehér bors
- pirospaprika
- 1 ek étolaj
- 1-1,5 l víz
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Gulyásleves recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- 3 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 3-4 szem burgonya
- füstölt pirospaprika
- só, bors, rozmaring, bors, babérlevél
- zsiradék
Recept ide kattintva folytatódik »»»
9. Vörösboros marhagulyás újkrumplival recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 kg marhacomb
- 30 dkg füstölt kolbász
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 2 tk egész köménymag
- 1 tk erős Pista (erős paprikakrém)
- 1 tk pirospaprika
- 60 dkg újkrumpli
- 2-3 dl vörösbor
- 3 dl víz
- 1 ek zsír
Recept ide kattintva folytatódik »»»
10. Vörösboros lencsegulyás recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 20 dkg lencse (száraz)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa felkockázva
- 2 petrezselyemgyökér felkockázva
- 1 kis darab zeller felkockázva
- 1 kis darab karalábé felkockázva
- 2 babérlevél
- 1/2 kg apróra vágott sertéscomb (elmaradhat, én tettem bele)
- 10-15 dkg füstölt csülök
- 1/2 szál lángolt kolbász
- 1/2 citrom leve
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 2 dl vörösbor
- só, bors, pirospaprika, őrölt kömény
Tésztához:
- tojás
- 3-4 evőkanál liszt