Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykagulyás nokedlivel gazdagon recept

Pulykagulyás nokedlivel gazdagon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pulykacomb filé
    • 3 nagyobb szál sárgarépa
    • 2 szál petrezselyem
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 kisebb zeller fele
    • 1 kisebb karalábé
    • 4 nagyobb szem krumpli
    • 1 kisebb fehér paprika
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • 1 ek tyúkzsír
    • 1 kk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    • 1 tk házi darált paprika
    • 1 tk őrölt paprika

    Nokedlihez:

    • 2 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 púpos ek liszt
    • 1 csipet só

    Elkészítése:

    A húst és a zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A pulykát apró kockára vágjuk, és kicsit lecsöpögtetjük. A krumplit, a karalábét, a zellert felkockázzuk, a vöröshagymát egész apró kockára vágjuk.

    A sárgarépát, a zöldséget felkarikázzuk, a fehér paprikát kicsumázzuk. A felhevített tyúkzsíron a hagymát üvegesre pároljuk, majd a lecsöpögött húst fehéredésig pirítjuk rajta.

    A tűzről lehúzva meghintjük az őrölt paprikával, majd felengedjük vízzel. A tűzre visszatéve a fűszerekkel ízesítjük és beledobjuk a paprikába tömködött petrezselyemlevelet.

    Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a répát, zöldséget, karalábét, zellert . Ha a zöldségek is már majdnem megfőttek, hozzáadjuk a krumplit.

    A nokedlihez a tojásokat a sóval és a liszttel jól elkeverjük. Ha túl kemény lenne, egy kevéske vízzel lazíthatjuk, ha túl lágy, akkor adhatunk hozzá némi lisztet.

    Ha a krumplival felfőtt a leves, beleszaggatjuk a nokedlit és ha az előbbi már puha, elzárhatjuk.

    Melegen kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá