Pulykagulyás nokedlivel gazdagon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykacomb filé
  • 3 nagyobb szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kisebb zeller fele
  • 1 kisebb karalábé
  • 4 nagyobb szem krumpli
  • 1 kisebb fehér paprika
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek tyúkzsír
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 1 tk házi darált paprika
  • 1 tk őrölt paprika

Nokedlihez:

  • 2 közepes tojás
  • 4 púpos ek liszt
  • 1 csipet só

Elkészítése:

A húst és a zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A pulykát apró kockára vágjuk, és kicsit lecsöpögtetjük. A krumplit, a karalábét, a zellert felkockázzuk, a vöröshagymát egész apró kockára vágjuk.

A sárgarépát, a zöldséget felkarikázzuk, a fehér paprikát kicsumázzuk. A felhevített tyúkzsíron a hagymát üvegesre pároljuk, majd a lecsöpögött húst fehéredésig pirítjuk rajta.

A tűzről lehúzva meghintjük az őrölt paprikával, majd felengedjük vízzel. A tűzre visszatéve a fűszerekkel ízesítjük és beledobjuk a paprikába tömködött petrezselyemlevelet.

Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a répát, zöldséget, karalábét, zellert . Ha a zöldségek is már majdnem megfőttek, hozzáadjuk a krumplit.

A nokedlihez a tojásokat a sóval és a liszttel jól elkeverjük. Ha túl kemény lenne, egy kevéske vízzel lazíthatjuk, ha túl lágy, akkor adhatunk hozzá némi lisztet.

Ha a krumplival felfőtt a leves, beleszaggatjuk a nokedlit és ha az előbbi már puha, elzárhatjuk.

Melegen kínáljuk.