Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ha ősz, akkor birsalma!-6 kihagyhatatlan recepttel

Dátum: 2022-09-26 / Írta: Budai István / Látták: /

A birsalma vagy birskörte egy igazán különleges gyümölcs. Fogyaszthatjuk nyersen, de készülhet belőle pálinka és bor is. Magas pektintartalma miatt kiváló lekvár és sajt is készíthető belőle. Valamint magas a C-vitamin, A-vitamin, vas és kálium tartalma is. Ha van lehetőségünk, fogyasszunk belőle minél többet!




  • 1.Pavlova fűszeres birsalmával

    Hozzávalók:

    1. 4  tojásfehérje (nagy)
    2. 25 dkg porcukor
    3. 1 ek étkezési keményítő
    4. 1/2 tk ecet (10%-os)
    5. csipet só
    6. 1 kg birsalma
    7. 3-4 ek kristálycukor
    8. 2 cs vaníliás cukor
    9. 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
    10. 1/2 citrom leve
    11. víz
    12. 25 dkg mascarpone
    13. 15 dkg porcukor
    14. 2 cs vaníliás cukor
    15. 2 dl cukrászhab
    16. az előzőleg pépesített birsalma
    17. 5 dkg csokoládé

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Kavart birsalmás

    Hozzávalók:

    1. 35 dkg cukor
    2. 4 tojás
    3. 25 dkg margarin
    4. 1 csomag vaníliás cukor
    5. 45 dkg liszt
    6. 1 csomag sütőpor
    7. 2 dl tej
    8. 1 kg birsalma
    9. 1 cs vaníliás pudingpor
    10. méz és cukor
    11. 1 cs vaníliás cukor
    12. fahéj
    13. pici szegfűszeg
    14. 1,5 dl víz

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Birsalmasajt

    Hozzávalók:

    1. 10 db birsalma
    2. 1,5 kg cukor
    3. 1 tk citromsav
    4. birsalmasajt formák

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Birsalmás párolt káposzta

    Hozzávalók:

    1. 1 közepes fej káposzta
    2. 2 db birsalma
    3. 1 db vöröshagyma
    4. 3-4 ek méz
    5. 2 db babérlevél
    6. 1-2 tk köménymag
    7. 1-1,5 dl fehérbor
    8. 2 ek olívaolaj

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Birsalmás-diós bejgli

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg liszt
    2. 8 dkg hideg vaj
    3. 5 dkg fagyos zsír
    4. 3 dkg porcukor
    5. 1 kk só
    6. 1 dkg friss élesztő
    7. 1 kicsi tojássárgája
    8. 85 ml hideg tej
    9. 30 dkg birsalma (pucolva)
    10. 1/2 ek étkezési keményítő
    11. 20 dkg darált dió
    12. 1 tk őrölt fahéj
    13. 10 dkg cukor
    14. 1 ek méz
    15. 1 citrom
    16. 1 fahéjrúd
    17. 3-4 szegfűszeg
    18. 100 ml birsalmalé

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Birsalmás pite

    Hozzávalók:

    1. 250 g liszt
    2. 80 g vaj
    3. 100 g porcukor
    4. 1 tojássárgája
    5. 1 dl tejföl
    6. csipet só
    7. 1/2 kávéskanál sütőpor
    8. 5 közepes méretű birsalma vagy birskörte
    9. ízlés szerint 5-7 evőkanál (barna) cukor
    10. 1 kávéskanál fahéj
    11. 100 ml víz
    12. ízlés szerint citromhéj
    13. 1 evőkanál búzadara

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

     

    Szólj hozzá