Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kavart birsalmás recept

Kavart birsalmás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 35 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg margarin
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 45 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 dl tej

    Töltelék:

    • 1 kg birsalma
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • méz és cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • fahéj
    • pici szegfűszeg
    • 1,5 dl víz

    A megszóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A töltelék elkészítése:

    A birsalmát megmossuk, négyfelé vágjuk és meghámozzuk. Lereszeljük, mint az almát. Feltesszük dinsztelni, vizet öntünk alá, ízesítjük mézzel, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel. 10-15 perc dinsztelés után beletesszük a kevés vízben elkevert pudingot. Hagyjuk hűlni.

    Érdemes a töltelékkel kezdeni, mert mire elkészítjük a tésztát kihűl.

    A tészta elkészítése:

    A cukrot a tojással jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet, végül a sütőporos lisztet. A tésztát kettévesszük, az egyik felét sütőpapírral kibélelt 25×35 cm-es tepsibe kanalazzuk, majd rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét. A tetejét elsimítjuk majd előmelegített sütőben 150 fokon készre sütjük. Ha kihűlt porcukorral meghintjük.

    Tipp:

    Ezt a tésztát még meg lehet birsalma helyett tölteni, almával, dióval és mákkal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá