Hozzávalók:
A tésztához:
Töltelék:
A megszóráshoz:
Elkészítése:
A birsalmát megmossuk, négyfelé vágjuk és meghámozzuk. Lereszeljük, mint az almát. Feltesszük dinsztelni, vizet öntünk alá, ízesítjük mézzel, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel. 10-15 perc dinsztelés után beletesszük a kevés vízben elkevert pudingot. Hagyjuk hűlni.
Érdemes a töltelékkel kezdeni, mert mire elkészítjük a tésztát kihűl.
A cukrot a tojással jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet, végül a sütőporos lisztet. A tésztát kettévesszük, az egyik felét sütőpapírral kibélelt 25×35 cm-es tepsibe kanalazzuk, majd rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét. A tetejét elsimítjuk majd előmelegített sütőben 150 fokon készre sütjük. Ha kihűlt porcukorral meghintjük.
Ezt a tésztát még meg lehet birsalma helyett tölteni, almával, dióval és mákkal.