Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Birsalmás pite recept

Birsalmás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók 30 cm-es piteformához:

    A tésztához:

    • 250 g liszt
    • 80 g vaj
    • 100 g porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS-sárga
    • 1 dl tejföl
    • csipet só
    • 1/2 kávéskanál sütőpor

    A töltelékhez:

    • 5 közepes méretű birsalma vagy birskörte
    • ízlés szerint 5-7 evőkanál (barna) cukor
    • 1 kávéskanál fahéj
    • 100 ml víz
    • ízlés szerint citromhéj
    • 1 evőkanál búzadara

    Elkészítése:

    Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és fél órát hűtőben pihentetjük. Alaposan megmossuk a birsalmát, felszeleteljük, majd felkockázzuk, és lábosba tesszük a cukorral és a fahéjjal. Felöntjük a vízzel, és lassú tűzön lefedve, időnként megkeverve, puhára pároljuk.

    Belekeverjük a búzadarát, majd langyosra hűtjük.

    A piteformát hideg vajjal vékonyan kikenjük, lisztezzük. A tészta 2/3 részéből kerek lapot nyújtunk, és kibéleljük vele a formát.

    Beleöntjük a tölteléket és elsimítjuk. A maradék tésztából tetszés szerinti mintázatot (rács, levelek,) alakítunk ki, és befedjük a birstölteléket. 180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtjük, porcukorral megszórjuk, és szeleteljük a pitét.

    Tipp:

    A birsalmatölteléknél lehet használni ,keményítőt ( 1 desszert kanál) vagy gyümölcszselét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá