1. Mediterrán serpenyős pite recept
Hozzávalók:
A tészta:
- 300 g liszt
- 2 dl víz
- fél-fél teáskanál sütőpor és szárított élesztő
- 1 teáskanál só
- 3 evőkanál olívaolaj
A töltelék:
- 150 g spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- negyed vöröshagyma
- 1 evőkanál petrezselyem
- fél mokkáskanál mentalevél
- 1 evőkanál citromlé
- fél paradicsom
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Sült zöldségsaláta tallérok recept
Hozzávalók:
- 1 közepes sárgarépa
- 1 közepes cukkini
- 1 ek liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors, aprított petrezselyem zöld
- kevés olívaolaj
- 1 ek szezámmag
- 10 dkg sajt
A szezámmagot száraz serpenyőben folyamatosan kevergetve megpirítjuk. A cukkinit megmossuk, héjával együtt nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, és hagyjuk állni, hogy levet eresszen. A sárgarépát is lereszeljük, kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A kihűlt répához hozzákeverjük a pirított szezámmagot, az aprított petrezselymet és a tojást. A cukkinit alaposan kinyomkodjuk, hogy eltávolítsuk a felesleges nedvességet, majd a répás alaphoz keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd belereszeljük a sajtot, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
A masszából kis halmokat formázunk sütőpapírral bélelt tepsibe, majd lapos, kör alakúra formázzuk őket. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha kihűltek, már fogyaszthatók is – tökéletesek könnyű snackként vagy köretként.
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Görög cukkinis tojáslepény recept
Hozzávalók:
- 2 db zsenge cukkini
- 10 dkg olvasztott vaj
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- fél csokor petrezselyemzöld
- fél csokor kapor
- 10 dkg reszelt sajt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Önmagával töltött gombafejek recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg csiperkegomba (tönkkel együtt)
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 száj újhagyma (zöldje)
- só
- bors
- kakukkfű
- házi ételízesítő (só nélkül)
- 1 ek paradicsomos pesto (opcionális)
- kb. 5 dkg reszelt sajt
- 2-3 ek zsemlemorzsa
- 1 löttyintésnyi fehérbor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Pav bhaji recept
Hozzávalók:
- 2 közepes hajában főtt burgonya
- 3-4 paradicsom
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg karfiol
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2,5 cm gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zöld chili
- 2 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- fél teáskanál őrölt szegfűszeg (vagy 3 egész mozsárban megtörve)
- 1 teáskanál fahéj
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál chili
- 1 evőkanál koriander levél
- 3 evőkanál vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Sajtos zellerropogós recept
Hozzávalók:
- 1 közepes zellergumó
- 15 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek tej
- kb 3-4 ek liszt
- 1 csokor metélőhagyma
- só, bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Cukkinis tepsis krumpli recept
Hozzávalók:
- 2 nagy krumpli ( 30-40 dkg)
- 1 közepes cukkini fele (ugyanannyi, mint krumpli)
- 1-2 paradicsom
- 2 ek mascarpone (vagy tömlős krémsajt)
- 1 szelet ( kb. 6-8 dkg) fetasajt
- 1 ek reszelt parmezán
- 1,5 dl zsírszegény tejszín
- kakukkfű
- bazsalikom ízlés szerint
- só
- bors
- vaj a tepsi kikenéséhez
- zsemlemorzsa a szórásához
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Fokhagymás cukkinipuffancs recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb cukkini (tisztítva mérve 65 dkg)
- 1 púpos kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 tk házi fokhagymakrém (vagy 3 nagy gerezd fokhagyma)
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 jó púpos ek liszt
- 1 csapott tk sütőpor
- 8-9 dl olaj a sütéshez
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Sajtos fokhagymás rakott karfiol recept
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- 2 db 120g-os zacskós rizs
- 5 dl főzőtejszín (20%-os )
- 25 dkg reszelt sajt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db nagy sárgarépa
- 1 db paradicsom
- petrezselyem
- margarin a kenéshez és a rizshez
- prézli
- só, bors, vegeta
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Fokhagymás cukkinipuffancs recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb cukkini (tisztítva mérve 65 dkg)
- 1 púpos kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 tk házi fokhagymakrém (vagy 3 nagy gerezd fokhagyma)
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 jó púpos ek liszt
- 1 csapott tk sütőpor
- 8-9 dl olaj a sütéshez