Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos fokhagymás rakott karfiol recept

Sajtos fokhagymás rakott karfiol
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy fej karfiol
    • 2 db 120g-os zacskós rizs
    • 5 dl főzőtejszín (20%-os )
    • 25 dkg reszelt sajt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 db nagy sárgarépa
    • 1 db paradicsom
    • petrezselyem
    • margarin a kenéshez és a rizshez
    • prézli
    • só, bors, vegeta

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, a répát nagyobb hasábokra vágjuk. Feltesszük főni vegetás vízben és hagyjuk kicsit megpuhulni (ne főzzük sokáig).

    Eközben a zacskós rizst sós vízben megfőzzük. A fokhagymát pici sóval, borssal, vegetával összetörjük. Egy jénai tálat kivajazunk és megszórunk prézlivel. A megfőtt rizst az összetört fokhagyma felével és fél evőkanálnyi Rámával összeforgatunk és félretesszük. A karfiolokat és a répát kivesszük a vízből.

    A tejszínt a reszelt sajt felével és 2 tojással összekeverünk, a maradék fokhagymát is hozzáadjuk, picit tehetünk hozzá a karfiol főzőlevéből is és ízesítjük sóval, borssal, vegetával, petrezselyemmel. A rizs 2/3-át a jénai aljára simítjuk, majd ráhelyezzük a karfiolt és a répát, ráöntjük a tejszínes öntetet, majd a rizs másik felével beborítjuk.

    Egy paradicsomot felkarikázunk, ízlésesen ráhelyezzük a tetejére, végül a maradék sajtot összeforgatjuk egy kis prézlivel és rászórjuk. 190 C fokos sütőben pirosra sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá