Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édes kényeztetés – 10 krémes süti, amit hétvégén ki kell próbálnod

Dátum: 2024-10-18 / Írta: Budai István / Látták: /

Ha igazán különleges és krémes süteményeket szeretnél készíteni a hétvégén, ezek a receptek tökéletes választások lesznek. A krémes sütemények mindig elvarázsolják a családot és a vendégeket, hiszen a lágy krémek és gazdag ízek kombinációja ellenállhatatlan. Ezek a sütemények nemcsak finomak, de látványosak is, így bármilyen alkalomra megállják a helyüket.




  • Ebben a válogatásban 10 olyan krémes süticsodát hoztunk el, amelyek tökéletesek a hétvégi kényeztetéshez. A Tango szelet és a karamellás szelet gazdag, krémes ízvilággal hódítanak, míg a Nutellás szelet igazi csokoládés élvezet. A havasi gyopár és a La Joconde szelet elegáns és klasszikus sütemények, amelyek biztosan lenyűgözik a vendégeket.

    A mákos krémes és a linzer mákos krémes igazi ínycsiklandó finomságok, míg a diplomatakrémes egy habos, könnyed desszert, ami bármilyen étkezést megkoronáz. A meggyes gesztenyés emelet különleges és látványos sütemény, amelyben a gyümölcs és a gesztenye tökéletes harmóniában van. Végül, a kakaós-kókuszos krémes minden édesszájú kedvence lesz.

    Ezekkel a krémes süti csodákkal garantáltan elbűvölheted a szeretteidet, és egy igazán édes hétvégét varázsolhatsz az asztalra!

    1. Tangó szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 76 dkg liszt
    • 4 dkg vaníliás pudingpor (=1 csomag)
    • 40 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs sütőpor
    • 1,5 dl tej

    Krém:

    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 1,2 liter tej
    • 16 dkg vaníliás pudingpor (=4 csomag)

    Tetejére:

    • Gömbölyű babapiskóta
    • 15 dkg tortabevonó + 5 ek olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Havasi gyopár recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Hozzávalók a barna tésztához:

    • 15 dkg liszt
    • 5 dkg vaj
    • 7 dkg cukor
    • 1 ek tejföl
    • 1 ek kakaópor
    • 1 mk sütőpor

    A fehér tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 sütőpor
    • 3-4 ek tejföl

    A krémhez:

    • 6 dl tej
    • 2 csomag vanília ízű pudingpor
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj
    • 2 csomag vaníliás cukor

    A lapok lekenéséhez:

    • 1/2 üveg házi baracklekvár
    • 25 dkg vágott dió

    A tetejére:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 10 dkg barna tortabevonó
    • 5 dkg fehér csokoládé

    A tepsi mérete:

    • 26×36 cm-es nagy méretű gáztepsi

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Karamellás szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 2 ek kakaópor
    • 5 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
    • 1 kk szódabikarbóna
    • kb 1 dl tej

    Krém:

    • 20 dkg kristálycukor
    • 25 dkg margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 6 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Nutellás szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 6 ek cukor
    • 1 ek olaj
    • 4 ek liszt
    • fél csomag sütőpor
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 15 dkg vágott dió
    • 1 üveg nutella
    • 1 csomag háztartási keksz

    Krém:

    • 8 dl tej
    • 25 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 5 dkg kakaópor
    • 25 dkg vaj
    • 2-3 dl tejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Linzer mákos-krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg vaj
    • 25 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga
    • reszelt citrom héja
    • valamint kakaópor

    Krémhez:

    • 8 ek liszt
    • 8 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 33 dkg margarin
    • 33 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 3 dl habtejszín
    • 2csomag habfixáló
    • mák (20-30 dkg)
    • porcukor (ízlés szerint, de kb 10-15 dkg)
    • tej (amennyi a mákot ellepi)
    • (házi) lekvár

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Lajcsi szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 ek kakaópor
    • 2 ek méz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 7,5 dkg vaj
    • 40 dkg finomliszt
    • 2 kk szódabikarbóna

    Krém:

    • 60 g puncs pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 4,5 dl tej
    • rum (vagy rumaroma ízlés szerint)
    • 15 dkg vaj
    • 60 g vaníliás pudingpor
    • 4,5 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg vaj
    • 1 tk vanília aroma

    Tetejére:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Mákos krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 7 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 evőkanál méz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 evőkanál tejföl
    • 1 kiskanál szódabikarbóna
    • 5 dkg egész mák

    Krém:

    • 3 cs vaníliás pudingpor
    • 1 ek liszt
    • 1 liter tej
    • 20 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor

    Máz:

    • 15 dkg tejcsokoládé
    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg fehércsokoládé
    • 3 dkg vaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Diplomatakrémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 1 csipet só
    • 6 ek kristálycukor

    Krém:

    • 5 dl habtejszín
    • 6 dl tej
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 db citrom reszelt héja és a leve
    • 15 dkg cukor

    Továbbá:

    • 1 csomag 50 dkg –os mirelit leveles tészta

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Meggyes-gesztenyés emelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 36 dkg liszt
    • 25 dkg vaj
    • 3 evőkanál cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1,5 teáskanál sütőpor

    Tojásfehérje habos tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 12 dkg cukor
    • 1 teáskanál citromlé

    Meggyes réteghez:

    • másfél üveg meggy befőtt
    • 4 dl meggybefőtt (vízzel kiegészítve, ha nincs annyi)
    • 4 teáskanál zselatin
    • 15 dkg cukor

    Tejszínes krémhez:

    • 330 ml tejszín (30%)
    • 25 dkg mascarpone
    • 3 evőkanál porcukor

    Gesztenyés krémhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 25 dkg gesztenyemassza

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Kakaós-kókuszos krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg margarin
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 narancsból nyert narancslé

    A töltelékhez:

    • 7 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg kókuszreszelék

    A krémhez:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 tasak pudingpor (Hólabda)
    • 4 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor (bourbon)
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg vaj
    • 1 narancsból nyert narancshéj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá