Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A legjobb levesek egy helyen – válogatás a kedvenceinkből

Dátum: 2025-03-11 / Írta: Budai István / Látták: /

Egy jó leves bármelyik évszakban megállja a helyét, legyen az egy könnyed zöldségleves vagy egy tartalmas, füstölt csülkös babgulyás. Ebben a válogatásban a legjobb leves receptek közül szemezgettünk, hogy minden alkalomra találj egy tökéletes fogást. Krémes brokkoli levestől a fűszeres betyárlevesig, klasszikus karfiollevestől a tartalmas tárkonyos csirkeragu levesig minden ízlésnek kedvezünk. Nézd meg a recepteket, és főzz egy igazán finom levest!




  • 1. Tavaszi zöldségleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 csomó sárgarépa
    • 1 csomó fehérrépa
    • 1 vöröshagyma
    • 1 ek olaj
    • 1 csésze (2dl) zöldborsó
    • bors
    • 1 kk őrölt paprika
    • lestyánlevél
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 0,5 db sárga paprika
    • 2-3 koktélparadicsom

    Galuskához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek liszt
    • apróra vágott petrezselyemzöld

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Klasszikus karfiolleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg karfiol rózsa (akár mirelit is)
    • 3 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1 szár zellerlevél
    • 3 közepes krumpli
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 tk piros paprika
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 csapott ek zsír

    A galuskához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt, amennyit felvesz (kb 10 dkg)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Babgulyás füstölt csülökkel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg füstölt csülök
    • 400 g tarkabab
    • 6 darab burgonya
    • 1 csomag gulyás fűszer
    • 1 kocka pörköltalap
    • 2 szál kolbász
    • 1 csipet só

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Gombaraguleves daragaluskával recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 csirkemellfilé
    • 10 dkg csiperke gomba
    • 4-5  szelet szárított vargánya
    • 1 zöldhagyma
    • 40 dkg vegyes zöldség
      (sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó,  bármi)
    • petrezselyemzöld
    • lestyánlevél
    • 1 paradicsom
    • 0,5 paprika
    • bors
    • 1 ek olaj

    Daragaluska:

    • 1 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 csapott ek búzadara
    • pici só

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Tárkonyos csirkeragu leves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 350 g csirkemell filé
    • 3 ek olaj
    • 1 fej hagyma
    • 2 sárgarépa
    • 1⁄2 fej karalábé
    • 3 zellerszár (vagy kisebb zeller)
    • 1 ek tárkony (szárított)
    • 1 ek petrezselyemzöld (szárított)
    • 3 leveskocka (vagy alaplé)
    • 300 g zöldborsó
    • 300 ml főzőtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Sajtos brokkolikrémleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg friss brokkoli
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kis szelet (lm) vaj
    • 30 dkg (lm) natúr krémsajt (aki nem laktózérzékeny, használjon ízlés szerint natúr krémsajtot, de nem összekeverendő a sajtkrémmel)
    • 4 ek (lm) tejföl
    • 1 l húsleves-, vagy zöldségleves alaplé
    • 2 tk kukorica keményítő
    • ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Pandúrgulyás / betyárleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg sertésvelő
    • 1 kg sertéslapocka
    • 3 db vöröshagyma
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
    • 2 db zöldpaprika
    • 1 db nagyobb paradicsom
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 1 mokkáskanál őrölt köménymag
    • só, őrölt bors
    • 25 dkg csiperkegomba
    • 1 nagy marék zöldborsó és zöldbab
    • 2 db sárgarépa
    • 1 db petrezselyemgyökér
    • 2-3 babérlevél
    • kis csokor kapor
    • 2 kiskanál mustár
    • 2 evőkanál almaecet
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 evőkanál finomliszt a habaráshoz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, liszt a galuskához
    • igény szerint csípős paprika
    • tejföl a tálaláshoz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Füstölt kolbászos fejtett bableves csipetkével recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg fejtett bab
    • 20 dkg füstölt kolbász
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 paszternák (vagy zöldség)
    • 1 tk liszt
    • petrezselyemzöld, zellerzöld, lestyán csokorba kötve
    • 1 tv paprika és paradicsom
    • 2 tk ételízesítő
    • 1 tk só
    • 2 l víz

    Csipetke:

    • kb 10 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá