1. Tavaszi zöldségleves recept
Hozzávalók:
- 1 csomó sárgarépa
- 1 csomó fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 1 csésze (2dl) zöldborsó
- só
- bors
- 1 kk őrölt paprika
- lestyánlevél
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 0,5 db sárga paprika
- 2-3 koktélparadicsom
Galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek liszt
- apróra vágott petrezselyemzöld
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Klasszikus karfiolleves recept
Hozzávalók:
- 30 dkg karfiol rózsa (akár mirelit is)
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 szár zellerlevél
- 3 közepes krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
- 1 evőkanál liszt
- 1 tk piros paprika
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 csapott ek zsír
A galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt, amennyit felvesz (kb 10 dkg)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Babgulyás füstölt csülökkel recept
Hozzávalók:
- 1 kg füstölt csülök
- 400 g tarkabab
- 6 darab burgonya
- 1 csomag gulyás fűszer
- 1 kocka pörköltalap
- 2 szál kolbász
- 1 csipet só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Gombaraguleves daragaluskával recept
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- 10 dkg csiperke gomba
- 4-5 szelet szárított vargánya
- 1 zöldhagyma
- 40 dkg vegyes zöldség
(sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, bármi) - petrezselyemzöld
- lestyánlevél
- 1 paradicsom
- 0,5 paprika
- só
- bors
- 1 ek olaj
Daragaluska:
- 1 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 csapott ek búzadara
- pici só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Tárkonyos csirkeragu leves recept
Hozzávalók:
- 350 g csirkemell filé
- 3 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 sárgarépa
- 1⁄2 fej karalábé
- 3 zellerszár (vagy kisebb zeller)
- 1 ek tárkony (szárított)
- 1 ek petrezselyemzöld (szárított)
- 3 leveskocka (vagy alaplé)
- 300 g zöldborsó
- 300 ml főzőtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Sajtos brokkolikrémleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg friss brokkoli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis szelet (lm) vaj
- 30 dkg (lm) natúr krémsajt (aki nem laktózérzékeny, használjon ízlés szerint natúr krémsajtot, de nem összekeverendő a sajtkrémmel)
- 4 ek (lm) tejföl
- 1 l húsleves-, vagy zöldségleves alaplé
- 2 tk kukorica keményítő
- ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Pandúrgulyás / betyárleves recept
Hozzávalók:
- 30 dkg sertésvelő
- 1 kg sertéslapocka
- 3 db vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 db zöldpaprika
- 1 db nagyobb paradicsom
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt köménymag
- só, őrölt bors
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 nagy marék zöldborsó és zöldbab
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 2-3 babérlevél
- kis csokor kapor
- 2 kiskanál mustár
- 2 evőkanál almaecet
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál finomliszt a habaráshoz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, liszt a galuskához
- igény szerint csípős paprika
- tejföl a tálaláshoz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Füstölt kolbászos fejtett bableves csipetkével recept
Hozzávalók:
- 60 dkg fejtett bab
- 20 dkg füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 paszternák (vagy zöldség)
- 1 tk liszt
- petrezselyemzöld, zellerzöld, lestyán csokorba kötve
- 1 tv paprika és paradicsom
- 2 tk ételízesítő
- 1 tk só
- 2 l víz
Csipetke:
- kb 10 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só