Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos brokkolikrémleves recept

Sajtos brokkolikrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg friss brokkoli
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kis szelet (lm) vaj
    • 30 dkg (lm) natúr krémsajt (aki nem laktózérzékeny, használjon ízlés szerint natúr krémsajtot, de nem összekeverendő a sajtkrémmel)
    • 4 ek (lm) tejföl
    • 1 l húsleves-, vagy zöldségleves alaplé
    • 2 tk kukorica keményítő
    • ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A brokkolirózsákat a vajon roppanósra párolom, hozzáadom az aprított fokhagymát, felöntöm az alaplével, és összeforralom.

    A tejfölt a krémsajttal, néhány evőkanál forró leveslével összeturmixolom, majd a leveshez adom, és botmixer segítségével az egészet pürésítem (ezt megelőzően én néhány rózsát ki szoktam venni, amit félreteszek a későbbi tálaláshoz).

    A kukorica keményítőt 0,2 dl hideg vízben feloldom, és a leveshez adom, majd összeforralom, és forrón tálalom.

    Jó étvágyat!

    A sajtos brokkolikrémleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 75 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá