1. Kapros vargányás húsgombóc leves
Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéscomb
- 1 evőkanál jázminrizs
- 3 darab sárgarépa
- 2 darab petrezselyemgyökér
- egy pohár (1,5 dl) friss zöldborsó
- egy fél marék friss vargánya
- 2 db koktél paradicsom
- 3-4 szelet paprika
- 1 fej hagyma
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál rozsliszt, 1 teáskanál fehér liszt
- petrezselyemzöld
- egy csokor zöld kapor
- só
- bors
- 1 evőkanál olaj
- 1 diónyi vaj
A recept ide kattintva folytatódik!
2. Tárkonyos húsgombóc leves
Hozzávalók:
- 25 dkg zöldbab
- 20 dkg zöldborsó
- 15 dkg gomba
- 2 nagyobb szál sárgarépa
- 3 közepes krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek étolaj
- 1 púpos kk só
- nagy csipet bors
- 1 tk morzsolt tárkony
- 1 púpos ek liszt
- 3 dl főzőtejszín (20%-os)
Gombóchoz:
- 20 dkg darált sertéshús
- 1 egész tojás
- 3 csapott ek búzadara
- 1 kk morzsolt petrezselyemlevél
- nagy csipet só
- csipet őrölt bors
A recept ide kattintva folytatódik!
3. Májgombóc leves
Hozzávalók:
- 4 szál sárgarépa
- 1 zsenge karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor friss petrezselyemlevél
- 2 szál zellerlevél
- 1 fehér húsú paprika
- 3 krumpli
- 1 tk só
- 1 kk bors
- 1 tk házi készítésű darált paprika
A gombóchoz:
- 3 csirkemáj
- 2 tojás
- 3 ek liszt
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 kis csokor petrezselyemlevél
- 1 kk só
- 2 csipet bors
A recept ide kattintva folytatódik!
4. Tejszínes, zöldséges húsgombóc leves
Hozzávalók:
A gombóchoz:
- 50 dkg darált hús
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- fehérbors, só, ízlés szerint
- zsemlemorzsa
A leveshez:
- 1 kb. 450 g-os vegyes zöldség, mirelit vagy friss
- 200 ml főzőtejszín
- 2 tk. liszt
- 2 db húsleves kocka
- só, fehérbors
- 200 g boglyas metélt( használhatunk más tésztát is)
A recept ide kattintva folytatódik!
5. Zöldségleves petrezselymes grízgombóccal
Hozzávalók:
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyem
- 1 kisebb zsenge karalábé
- 1 kisebb zeller fele
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 kisebb paprika
- 3 közepes krumpli
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 púpos tk házi készítésű darált pirospaprika
- 1 leveskocka
Gombóchoz:
- 2 nagyobb tojás
- 21 tk búzadara
- 1 kk só
- 1 kisebb csokor friss petrezselyemlevél
- 1 leveskocka
A recept ide kattintva folytatódik!