Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A legjobb gombóclevesek: 5 szuper recepttel

Dátum: 2015-10-19 / Írta: Budai István / Látták: 23167 /

Legyen bármilyen rossz idő, egy tál forró gombóc leves mindenkit felmelegít!




  • 1. Kapros vargányás húsgombóc leves

    kapros

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg darált sertéscomb
    2. 1 evőkanál jázminrizs
    3. 3 darab sárgarépa
    4. 2 darab petrezselyemgyökér
    5. egy pohár (1,5 dl) friss zöldborsó
    6. egy fél marék friss vargánya
    7. 2 db koktél paradicsom
    8. 3-4 szelet paprika
    9. 1 fej hagyma
    10. 1 dl tejföl
    11. 1 evőkanál rozsliszt, 1 teáskanál fehér liszt
    12. petrezselyemzöld
    13. egy csokor zöld kapor
    14. bors
    15. 1 evőkanál olaj
    16. 1 diónyi vaj

    A recept ide kattintva folytatódik!

    2. Tárkonyos húsgombóc leves

    tárkonyoshúsgombóc

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg zöldbab
    2. 20 dkg zöldborsó
    3. 15 dkg gomba
    4. 2 nagyobb szál sárgarépa
    5. 3 közepes krumpli
    6. 1 közepes fej vöröshagyma
    7. 2 ek étolaj
    8. 1 púpos kk só
    9. nagy csipet bors
    10. 1 tk morzsolt tárkony
    11. 1 púpos ek liszt
    12. 3 dl főzőtejszín (20%-os)

    Gombóchoz:

    1. 20 dkg darált sertéshús
    2. 1 egész tojás
    3. 3 csapott ek búzadara
    4. 1 kk morzsolt petrezselyemlevél
    5. nagy csipet só
    6. csipet őrölt bors

    A recept ide kattintva folytatódik!

    3. Májgombóc leves

    majgomboc

    Hozzávalók:

    1. 4 szál sárgarépa
    2. 1 zsenge karalábé
    3. 1 fej vöröshagyma
    4. 1 csokor friss petrezselyemlevél
    5. 2 szál zellerlevél
    6. 1 fehér húsú paprika
    7. 3 krumpli
    8. 1 tk só
    9. 1 kk bors
    10. 1 tk házi készítésű darált paprika

    A gombóchoz:

    1. 3 csirkemáj
    2. 2 tojás
    3. 3 ek liszt
    4. 3 ek zsemlemorzsa
    5. 1 kis csokor petrezselyemlevél
    6. 1 kk só
    7. 2 csipet bors

    A recept ide kattintva folytatódik!

    4. Tejszínes, zöldséges húsgombóc leves

    tejszines

    Hozzávalók:

    A gombóchoz:

    1. 50 dkg darált hús
    2. 3 gerezd fokhagyma
    3. 1 tojás
    4. fehérbors, só, ízlés szerint
    5. zsemlemorzsa

    A leveshez:

    1. 1 kb. 450 g-os vegyes zöldség, mirelit vagy friss
    2. 200 ml főzőtejszín
    3. 2 tk. liszt
    4. 2 db húsleves kocka
    5. só, fehérbors
    6. 200 g boglyas metélt( használhatunk más tésztát is)

    A recept ide kattintva folytatódik!

    5. Zöldségleves petrezselymes grízgombóccal

    petrezselyem

    Hozzávalók:

    1. 4 szál sárgarépa
    2. 3 szál petrezselyem
    3. 1 kisebb zsenge karalábé
    4. 1 kisebb zeller fele
    5. 1 kisebb fej vöröshagyma
    6. 1 kisebb paprika
    7. 3 közepes krumpli
    8. 1 tk só
    9. 0,5 kk őrölt bors
    10. 1 púpos tk házi készítésű darált pirospaprika
    11. 1 leveskocka

    Gombóchoz:

    1. 2 nagyobb tojás
    2. 21 tk búzadara
    3. 1 kk só
    4. 1 kisebb csokor friss petrezselyemlevél
    5. 1 leveskocka

    A recept ide kattintva folytatódik!

     

     

    Szólj hozzá