Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldségleves petrezselymes grízgombóccal recept

Zöldségleves petrezselymes grízgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 szál sárgarépa
    • 3 szál petrezselyem
    • 1 kisebb zsenge karalábé
    • 1 kisebb zeller fele
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 kisebb paprika
    • 3 közepes krumpli
    • 1 tk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 púpos tk házi készítésű darált pirospaprika
    • 1 leveskocka

    Gombóchoz:

    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 21 tk búzadara
    • 1 kk só
    • 1 kisebb csokor friss petrezselyemlevél
    • 1 leveskocka

    Elkészítése:

    Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A répát, a petrezselymet karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágjuk. A krumpli kivételével minden zöldséget egy fazékban feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a leveskockát, a pirospaprikát, az egész paprikát és a vöröshagymát.

    Egy közepes edényben felteszünk vizet főni 1 leveskockával.A petrezselyemlevelet megmossuk, és apróra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét keményre verjük.

    A sárgáját hozzáadva is kicsit tovább verjük, majd fokozatosan beleszórjuk a búzadarát, közben kavargatjuk. Legvégül beleforgatjuk a petrezselyemlevelet. Természetesen a búzadara mennyisége attól függ, hogy mekkorák a tojások és a gombócok alapanyaga ne legyen túl kemény, de túl híg sem.

    Ha a levesben a zöldségek megpuhultak, akkor beletesszük a krumplit. A forró leveskockás vízbe mártunk egy teáskanalat és egyesével beleszaggatjuk a gombócokat. A legutolsó vízbe kerülésétől számítva kb. 20 perc alatt puhára főnek. Ez természetesen változhat a gombócok méretétől is.

    A puha gombócokat kiszedjük a főzővízből és a meleg levessel együtt kínáljuk. Tálalás előtt az egész hagymát és paprikát érdemes a levesből eltávolítani.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá