1. Kínai szezámmagos csirke
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell filé
- 6 púpos evőkanál liszt
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál olaj
- 1 tojás
- 1 mokkáskanál só
- 1 tasak sütőpor
- kb 100 ml víz
- 150 g ketchup
- ízlés szerint chili szósz
- 3 evőkanál méz
- 3 púpos evőkanál szezámmag
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Kínai zöldségleves
Hozzávalók:
- 5 dkg friss gyömbér
- 1 kisebb fej karfiol
- 2 ek étolaj
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 l csontleves alaplé
- 10 dkg rizstészta
- 2 ek szójaszósz
- kaliforniai paprika
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Kínai csirkeragu
Hozzávalók:
- 75 dkg csirkemell filé
- 1 friss ananász
- só
- bors
- 2 ek szójaszósz
- 3-4 ek kechup
- diónyi gyömbér (friss)
- kb 20 dkg cukkini
- 1 piros húsú paprika
- 1 csípős zöldpaprika
- 1 sárga húsú paprika
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3-4 ek vörösborecet
- kevés kókuszzsír vagy zsír
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Csípős-savanyú leves
Hozzávalók:
- 400 g csirkemell
- 1 répa (nagyobb)
- 1 karalábé (kisebb)
- 1 kelkáposzta (kisebb vagy 7-8 levél)
- 1 zeller (kisebb)
- 25 g szárított gomba
- 1500 ml húsleves (csirkealaplé)
- szójaszósz
- hoisin szósz
- őrölt bors
- csípős paprikakrém (vagy Tabasco szósz)
- borecet
- 2 ek keményítő
- 100 ml víz
- 2 ek szezámolaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Gong bao–kínai mogyorós csirke
Hozzávalók:
- 200 g csirkemell filé
- só
- őrölt bors
- 3 tk kristálycukor
- 1 szál újhagyma
- 1/2 fej vöröshagyma
- kb 5 cm kígyóuborka vékonyra szeletelve
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk szójaszósz
- 1 tk csípős paprikakrém
- rizsecet (pár csepp)
- keményítőliszt
- víz
- 1/2 csésze mogyoró
- olívaolaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Édes-savanyú csirkemell
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 fél szál póréhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 db hegyes erős paprika
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 darabolt ananászkonzerv
- 3 ek ketchup
- 2 ek fehérbor ecet
- 2 ek worchester szósz
- 2 ek szójaszósz
- 3 ek méz
- 1 ek keményítő