1 . Gesztenyés pulykarolád áfonyamártással
Hozzávalók:
- 6 szelet pulykamell (nagy tenyérnyi szeletek)
- 50 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- 100 g vörösáfonya
- 30 dkg szeletelt bacon
- só
- őrölt fehérbors
- szerecsendió
- majoránna
- kakukkfű
- 0,5 dl fehérbor
- 5 dkg vaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Pulykamell tekercs gesztenyés töltelékkel és áfonyamártással
Hozzávalók:
- 6 nagy szelet pulykamell (nagy tenyérnyi szeletek)
- 50 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- 1 cs vörös áfonya
- 30 dkg szeletelt bacon
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- majoránna
- kakukkfű
- 0,5 dl fehérbor
- 5 dkg vaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Aszalt szilvás csirkemell baconbe tekerve
Hozzávalók:
- 4 kisebb csirkemell filé
- 15 dkg puha aszalt szilva
- só
- bors
- 10 dkg szeletelt bacon szalonna (8 szelet)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 tk margarin a jénai kikenéséhez
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Gyömbéres áfonyás csirkemell
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 30 dkg csirkemell filé
- 1 tk só
- 1 tk törött bors
- csipetnyi gyömbér
- csipetnyi szerecsendió
- 10 dkg aszalt áfonya (szilvával is helyettesíthető, de csináltam már barackkal is)
- 10 dkg mazsola
- 3 dl fehérbor
- 30 dkg füstölt sajt
- 8 szelet bacon
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Gesztenyével, aszalt szilvával töltött csirke
Hozzávalók:
- 6 szelet csirkemell filé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 25 dkg gesztenyemassza (natúr)
- 1 tejben áztatott zsemle
- aszalt szilva ízlés szerint
- 2 dl vörösbor
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Pulykamell gombás-áfonyás töltelékkel
Hozzávalók:
- 8 szelet pulykamell
- 20 dkg szeletelt bacon
- 10 dkg kockázott bacon
- 10 dkg gomba
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg vörös áfonya
- pici fehérbor
- petrezselyemzöld
- só
- ételízesítő
- őrölt bors
- szerecsendió
- bazsalikom
- zsemlemorzsa
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Mangóval és mazsolával töltött tekercs
Hozzávalók:
- 0,5 kg szelet sertéscomb
- 1-2 db mangó
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg reszelt sajt
- só, szerecsendió,
- liszt, tojás, prézli a panírozáshoz
- olaj a sütéshez