Pulykamell gombás-áfonyás töltelékkel recept

Hozzávalók:
- 8 szelet pulykamell
- 20 dkg szeletelt bacon
- 10 dkg kockázott bacon
- 10 dkg gomba
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg vörös áfonya
- pici fehérbor
- petrezselyemzöld
- só
- ételízesítő
- őrölt bors
- szerecsendió
- bazsalikom
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A pulykamell szeleteket enyhén sózni, és kicsit állni hagyni. Közben ellehet készíteni a tölteléket.
A felkockázott bacont egy serpenyőbe tenni, majd elkezdeni zsírjára sütni. Amikor már szép piros, kiszedni és félretenni.
A visszamaradt zsiradékba elkezdeni párolni az apróra felvágott vöröshagymát, majd pár perc után hozzáadni a szintén apróra feldarabolt gombát. Ízlés szerint sózni, borsozni és megszórni a fűszerekkel.
Pár perc után hozzáadni a vörös áfonyát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és egy pici fehérbort önteni alá. Ezután addig párolni még a folyadék teljesen elpárolog. Végül visszatenni a pirosra sült bacont, majd megszórni annyi zsemlemorzsával, hogy egy sűrűbb massza legyen. (teljesen kihűteni mielőtt a húsba töltenénk!!!!)
2-3 szelet bacont egymásmellé tenni úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást, majd ráhelyezni egy szelet pulykamellet. Ezután rákanalazni a tölteléket, majd először a két szélét kicsit ráhajtva, feltekerni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd meglocsolni egy kevés olívaolajjal. Ezután egymásmellé helyezni a megtöltött, baconbe csavart, pulykamelltekercseket.
Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon kb. 30-35 perc alatt szép pirosra sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem)
Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínálni hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »