Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykamell gombás-áfonyás töltelékkel recept

Pulykamell gombás-áfonyás töltelékkel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet pulykamell
    • 20 dkg szeletelt bacon
    • 10 dkg kockázott bacon
    • 10 dkg gomba
    • 1 db vöröshagyma
    • 10 dkg vörös áfonya
    • pici fehérbor
    • petrezselyemzöld
    • ételízesítő
    • őrölt bors
    • szerecsendió
    • bazsalikom
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A pulykamell szeleteket enyhén sózni, és kicsit állni hagyni. Közben ellehet készíteni a tölteléket.

    A felkockázott bacont egy serpenyőbe tenni, majd elkezdeni zsírjára sütni. Amikor már szép piros, kiszedni és félretenni.

    A visszamaradt zsiradékba elkezdeni párolni az apróra felvágott vöröshagymát, majd pár perc után hozzáadni a szintén apróra feldarabolt gombát. Ízlés szerint sózni, borsozni és megszórni a fűszerekkel.

    Pár perc után hozzáadni a vörös áfonyát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és egy pici fehérbort önteni alá. Ezután addig párolni még a folyadék teljesen elpárolog. Végül visszatenni a pirosra sült bacont, majd megszórni annyi zsemlemorzsával, hogy egy sűrűbb massza legyen. (teljesen kihűteni mielőtt a húsba töltenénk!!!!)

    2-3 szelet bacont egymásmellé tenni úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást, majd ráhelyezni egy szelet pulykamellet. Ezután rákanalazni a tölteléket, majd először a két szélét kicsit ráhajtva, feltekerni.

    Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd meglocsolni egy kevés olívaolajjal. Ezután egymásmellé helyezni a megtöltött, baconbe csavart, pulykamelltekercseket.

    Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon kb. 30-35 perc alatt szép pirosra sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem)

    Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínálni hozzá.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá