Pulykamell gombás-áfonyás töltelékkel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 8 szelet pulykamell
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 10 dkg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 10 dkg vörös áfonya
  • pici fehérbor
  • petrezselyemzöld
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • bazsalikom
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A pulykamell szeleteket enyhén sózni, és kicsit állni hagyni. Közben ellehet készíteni a tölteléket.

A felkockázott bacont egy serpenyőbe tenni, majd elkezdeni zsírjára sütni. Amikor már szép piros, kiszedni és félretenni.

A visszamaradt zsiradékba elkezdeni párolni az apróra felvágott vöröshagymát, majd pár perc után hozzáadni a szintén apróra feldarabolt gombát. Ízlés szerint sózni, borsozni és megszórni a fűszerekkel.

Pár perc után hozzáadni a vörös áfonyát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és egy pici fehérbort önteni alá. Ezután addig párolni még a folyadék teljesen elpárolog. Végül visszatenni a pirosra sült bacont, majd megszórni annyi zsemlemorzsával, hogy egy sűrűbb massza legyen. (teljesen kihűteni mielőtt a húsba töltenénk!!!!)

2-3 szelet bacont egymásmellé tenni úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást, majd ráhelyezni egy szelet pulykamellet. Ezután rákanalazni a tölteléket, majd először a két szélét kicsit ráhajtva, feltekerni.

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd meglocsolni egy kevés olívaolajjal. Ezután egymásmellé helyezni a megtöltött, baconbe csavart, pulykamelltekercseket.

Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon kb. 30-35 perc alatt szép pirosra sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem)

Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínálni hozzá.