Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

8 süti, ami házi lekvárral a legfinomabb!

Dátum: 2024-09-18 / Írta: Budai István / Látták: /

A házi lekvár olyan alapanyag, amely bármelyik süteményt különlegessé varázsolja. Az édes-savanykás ízek tökéletesen passzolnak az omlós, puha tésztákhoz, és egy kis nosztalgikus hangulatot is hoznak az asztalra. Ebben az összeállításban 8 olyan sütit gyűjtöttünk össze, amelyek házi lekvárral az igaziak, és garantáltan a család kedvencei lesznek.




  • 1. Borzas linzer Stahl Judittól recept

    Ez egy klasszikus sütemény, amelyet a házi lekvár tesz igazán különlegessé. Az omlós tészta és a lekvár édes-savanykás íze tökéletes harmóniában vannak, így minden falat egy igazi ízélmény. A linzer típusú sütemények mindig jobban érvényesülnek, ha házi lekvárral készítjük őket, hiszen az autentikus ízvilág teszi őket felejthetetlenné.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 1 kk só
    • 30 dkg vaj
    • 12 dkg cukor
    • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
    • 1 kis üveg meggylekvár fele

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Dióhabos-lekváros linzer recept

    Különleges textúrával és ízvilággal rendelkezik. A dióhab könnyű és levegős, míg a lekvár gazdag ízt ad a süteménynek. A házi lekvár természetes édessége és a dió ropogóssága remek párosítás, amely minden falatot élvezetté tesz.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Omlós tészta:

    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 250 g kockázott vaj
    • 450 g finomliszt
    • 100 g porcukor
    • csipet só

    Dióhab:

    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • csipet só
    • 200 g cukor
    • 100 g darált dió
    • 1 tk fahéj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Diós-csokis, lekváros szelet recept

    Egy gazdag, tartalmas sütemény, amelynek középpontjában a lekvár áll. A dió és a csokoládé tökéletesen kiegészíti a lekvár fanyar édességét, így ez a sütemény garantáltan a család kedvence lesz. A dió és a lekvár kombinációja nemcsak finom, hanem tápláló is.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Tarpai porlós recept

    Ez egy hagyományos magyar sütemény, amely omlós tésztával és lekvárral készül. A lekvár édes-savanyú íze tökéletesen passzol az omlós tészta ropogós textúrájához. Ez a sütemény minden alkalomra kiváló választás, legyen szó egy hétköznapi desszertről vagy ünnepi alkalomról.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 45 dkg liszt
    • 20 dkg porcukor
    • 10 evőkanál olvasztott sertészsír
    • 0,5 csomag szalalkáli
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 2 evőkanál tejföl

    Töltelék:

    • 20 dkg darált dió
    • 10 dkg kristálycukor
    • fél üveg (3,5 dl) szilvalekvár

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Piskótatekercs recept

    Az egyik legegyszerűbb, mégis legfinomabb sütemény, ha házi lekvárral töltjük meg. A puha, könnyed piskóta és a házi lekvár együttese olyan édességet hoz létre, amit mindenki imádni fog. A piskótatekercs tökéletes választás, ha gyorsan szeretnél valami finomat az asztalra tenni.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek kristálycukor
    • 6 ek liszt
    • csipet só
    • 1 mokkáskanál sütőpor
    • 25 dkg baracklekvár
    • porcukor a szóráshoz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Hédi kedvence recept

    Egy lágy, puha sütemény, amely lekvárral töltve lesz igazán különleges. A házi lekvár természetes íze kiemeli a tészta édességét, így minden harapás igazi élményt nyújt. Ez a sütemény könnyen elkészíthető, és bármilyen alkalomra kiváló választás.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 10 dkg porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dkg vaj
    • 2 ek langyos méz
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 1 ek tejföl
    • 30 dkg finomliszt

    Piskóta tekercshez:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg porcukor
    • 16 dkg liszt
    • 1 sütőpor
    • 6 k víz
    • 40 dkg házi meggylekvár

    A krémhez:

    • 2 csomag vanília ízű pudingpor
    • 7 dl tej
    • 30 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Női szeszély recept

    A női szeszély egy klasszikus magyar sütemény, amely egyszerűségében rejti különlegességét. A lekvár és a tojáshab tökéletes párost alkotnak, így ez az édesség bármikor megállja a helyét az asztalon. A házi lekvár itt is nagy szerepet játszik, hiszen az autentikus ízek teszik igazán finommá a süteményt.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 25 dkg vaj
    • 50 dkg liszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 dkg élesztő
    • 10 dkg baracklekvár
    • 1,5 dl tej
    • 15 dkg porcukor

    A habhoz:

    • 20 dkg porcukor
    • 10 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 evőkanál citromlé
    • 1 csipet só

    A tetejére:

    • 5 dkg mogyoróforgács

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Bosnyák szelet recept

    Ez egy tartalmas, több rétegű sütemény, amelyben a lekvár különleges ízt ad a rétegek közé. A házi lekvár intenzív íze és a sütemény gazdag tésztája együtt tökéletes kombinációt alkot, amit nehéz abbahagyni.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 1 csipet só
    • 10 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
    • 10 dkg margarin
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott ek tejföl

    Golyókhoz:

    • 10 dkg liszt
    • 5 dkg darált dió
    • 5 dkg cukor
    • 10 dkg margarin

    Továbbá:

    • pár ek szilvalekvár

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá