Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borzas linzer Stahl Judittól recept

Borzas linzer Stahl Judittól
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 1 kk só
    • 30 dkg vaj
    • 12 dkg cukor
    • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
    • 1 kis üveg meggylekvár fele

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük. A tepsit (20*30 cm.) kikenjük margarinnal és meghintjük liszttel.

    A cukrot a reszelt citrom héjával és a vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet. (Tojás és sütőpor nem szükséges hozzá.)

    A tészta elég lágy, két részre osztjuk. A 2/3-át az előkészített tepsibe nyomkodjuk.

    180 fokon alul-felülsütéssel 20 percet sütjük.

    A maradék tésztát becsomagolva a fagyasztóban pihentetjük.

    Majd az elősütés után a lapot megkenjük a lekvárral és ráreszeljük a reszelő nagy lyukán a fagyasztóból kivett tésztát.

    200 fokra emelt hőmérsékleten további 20-25 percet sütjük.

    Ha kihűlt, éles késsel szeleteljük.

    Tipp:

    Ezt a sütit még korábban sütöttem, amikor nyáron vendégeket vártunk. Nem volt ötletem, hogy mivel kínáljuk meg őket, ezért elővettem Stahl Judit Gyors konyha című könyvét. Bár ritkán használok szakácskönyvet, ez most jól sikerült és hamar elfogyott. A tészta picit zsíros, de a vajtól sokáig omlós marad, ha marad belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá