1. Gyömbéres-narancsos sütőtőkkrémleves
Hozzávalók:
- 30 dkg sütőtök
- 2 narancs
- 3 cm-es gyömbér darab
- csipet só
- őrölt színes bors
- 1 tk édesítőszer (vagy cukor)
- 1 ek kukoricakeményítő
- 2 dl tejszín
- 3 dkg vaj
- 1 ek étolaj
- 7 dl víz
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Krémes, csirkés tortellini leves
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé csontozva
- 25 dkg torlellini tészta (nálunk sajtos, sonkás töltelékes)
- 1 kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 répa
- 1 chili paprika
- 1 l csirke alaplé (akár kockából is)
- 1,5 l víz
- 0,5 l főzőtejszín
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk kakukkfű
- fél csokor petrezselyemzöld
- egy nagy marék spenót
- kevés olaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Gesztenyekrémleves
Hozzávalók:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 l tej
- 3 evőkanál méz
- 1 dl rum
- 10 dkg mazsola
- 2 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Karácsonyi borleves mandulás-habgaluskával
Hozzávalók:
- 5 dl édes fehérbor (minőségi)
- 2 dl víz
- cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
- reszelt citromhéj
- 2-3 db szegfűszeg
- 2-3 szegfűbors (el is hagyható)
- kicsi darabka fahéj
- 1 cs mazsola
- 2 tojássárgája
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Csorba másképpen
Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéscomb
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 szelet zellergyökér
- 20-25 db kelbimbó
- egy jó marék savanyú káposzta
- egy paradicsom
- 2 szelet paprika
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- só, bors, őrölt kömény
- 4-5 szelet szárított vargánya
- zöldfűszerek: lestyán, borsikafű, petrezselyemzöld
- egy evőkanál tejföl + a tálaláshoz
- 1 dl zsírszegény tejszín
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Narancsleves mandulás habgaluskával
Hozzávalók:
- 4 db narancs
- 1 db citrom
- 2 cs vaníliás cukor
- barna cukor (ízlés szerint)
- 1 tk őrölt fahéj
- 4-5 db szegfűszeg
- 1,5 dl fehérbor
- 1,5 dl vörösbor
- 2 dl tejszín
- 2 dl tejföl
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Tejszínes zellerkrémleves citromos lazaccal
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej zellergumó
- 1 fej hagyma
- 2-3 burgonya
- vaj
- szerecsendió
- só, fehér bors
- 2 dl főzőtejszín
- 3 dl zöldség alaplé
- füstölt lazac
- petrezselyem vagy snidling
- citromlé
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
8. Gesztenyekrémleves áfonyával és mákos habgaluskával
Hozzávalók:
- 1 csomag gesztenyemassza
- 7 dl tej
- 2 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2-3 ek barna cukor
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 1/2 csomag vörös áfonya (aszalt)
- csipet só
- rum (ízlés szerint)