Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

8 nem mindennapi leves az ünnepi menüben

Dátum: 2022-12-21 / Írta: Budai István / Látták: /

A halászlé vagy tárkonyos raguleves helyett vagy mellé keresel valami mást, valami újat? Ebben a válogatásban biztosan találsz az ízlésednek megfelelő levest.




  • 1. Gyömbéres-narancsos sütőtőkkrémleves

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg sütőtök
    2. 2 narancs
    3. 3 cm-es gyömbér darab
    4. csipet só
    5. őrölt színes bors
    6. 1 tk édesítőszer (vagy cukor)
    7. 1 ek kukoricakeményítő
    8. 2 dl tejszín
    9. 3 dkg vaj
    10. 1 ek étolaj
    11. 7 dl víz

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    2. Krémes, csirkés tortellini leves

    Hozzávalók:

    1. 1 egész csirkemell filé csontozva
    2. 25 dkg torlellini tészta (nálunk sajtos, sonkás töltelékes)
    3. 1 kaliforniai paprika
    4. 1 fej vöröshagyma
    5. 4-5 gerezd fokhagyma
    6. 2 répa
    7. 1 chili paprika
    8. 1 l csirke alaplé (akár kockából is)
    9. 1,5 l víz
    10. 0,5 l főzőtejszín
    11. só, bors ízlés szerint
    12. 1 tk kakukkfű
    13. fél csokor petrezselyemzöld
    14. egy nagy marék spenót
    15. kevés olaj

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    3. Gesztenyekrémleves

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg gesztenyemassza
    2. 1 csomag vaníliás pudingpor
    3. 1 l tej
    4. 3 evőkanál méz
    5. 1 dl rum
    6. 10 dkg mazsola
    7. 2 dl habtejszín
    8. 2 csomag vaníliás cukor

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    4. Karácsonyi borleves mandulás-habgaluskával

    Hozzávalók:

    1. 5 dl édes fehérbor (minőségi)
    2. 2 dl víz
    3. cukor
    4. 2 cs vaníliás cukor
    5. 2 dl tejszín
    6. reszelt citromhéj
    7. 2-3 db szegfűszeg
    8. 2-3 szegfűbors (el is hagyható)
    9. kicsi darabka fahéj
    10. 1 cs mazsola
    11. 2 tojássárgája

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    5. Csorba másképpen

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg darált sertéscomb
    2. 2 sárgarépa
    3. 1 petrezselyemgyökér
    4. 1 szelet zellergyökér
    5. 20-25 db kelbimbó
    6. egy jó marék savanyú káposzta
    7. egy paradicsom
    8. 2 szelet paprika
    9. 1 kisebb fej vöröshagyma
    10. só, bors, őrölt kömény
    11. 4-5 szelet szárított vargánya
    12. zöldfűszerek: lestyán, borsikafű, petrezselyemzöld
    13. egy evőkanál tejföl + a tálaláshoz
    14. 1 dl zsírszegény tejszín

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    6. Narancsleves mandulás habgaluskával

    Hozzávalók:

    1. 4 db narancs
    2. 1 db citrom
    3. 2 cs vaníliás cukor
    4. barna cukor (ízlés szerint)
    5. 1 tk őrölt fahéj
    6. 4-5 db szegfűszeg
    7. 1,5 dl fehérbor
    8. 1,5 dl vörösbor
    9. 2 dl tejszín
    10. 2 dl tejföl

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    7. Tejszínes zellerkrémleves citromos lazaccal

    Hozzávalók:

    1. 1 nagyobb fej zellergumó
    2. 1 fej hagyma
    3. 2-3 burgonya
    4. vaj
    5. szerecsendió
    6. só, fehér bors
    7. 2 dl főzőtejszín
    8. 3 dl zöldség alaplé
    9. füstölt lazac
    10. petrezselyem vagy snidling
    11. citromlé

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    8. Gesztenyekrémleves áfonyával és mákos habgaluskával

    Hozzávalók:

    1. 1 csomag gesztenyemassza
    2. 7 dl tej
    3. 2 dl tejszín
    4. 2 csomag vaníliás cukor
    5. 2-3 ek barna cukor
    6. 1 ek vaníliás pudingpor
    7. 1/2 csomag vörös áfonya (aszalt)
    8. csipet só
    9. rum (ízlés szerint)

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szólj hozzá