Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes zellerkrémleves citromos lazaccal recept

Tejszínes zellerkrémleves citromos lazaccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb fej zellergumó
    • 1 fej hagyma
    • 2-3 burgonya
    • vaj
    • szerecsendió
    • só, fehér bors
    • 2 dl főzőtejszín
    • 3 dl zöldség alaplé
    • füstölt lazac
    • petrezselyem vagy snidling
    • citromlé

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítom, kockázom. A vajat egy lábosban felhevítem, megdinsztelem benne az aprított hagymát. Hozzáadom a kockázott zöldségeket.

    Sózom, borsozom majd rövid ideig párolom. Felöntöm a zöldséglével és addig főzöm, míg azok megpuhulnak.

    Ha megvan, botmixerrel pürésítem. Visszateszem a tűzre hozzáadom a főzőtejszínt és a szerecsendiót – természetesen reszelve. Egyszer elég felfőzni és már tálalhatom is.

    A lazacot felkockázom, borsozom és meglocsolom egy fél citrom levével. Tálaláskor a lazacot hozzáadom a leveshez, és megszórom az aprított petrezselyemmel. Snidlinggel viszont még finomabb lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá