Tejszínes zellerkrémleves citromos lazaccal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej zellergumó
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 burgonya
  • vaj
  • szerecsendió
  • só, fehér bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 dl zöldség alaplé
  • füstölt lazac
  • petrezselyem vagy snidling
  • citromlé

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítom, kockázom. A vajat egy lábosban felhevítem, megdinsztelem benne az aprított hagymát. Hozzáadom a kockázott zöldségeket.

Sózom, borsozom majd rövid ideig párolom. Felöntöm a zöldséglével és addig főzöm, míg azok megpuhulnak.

Ha megvan, botmixerrel pürésítem. Visszateszem a tűzre hozzáadom a főzőtejszínt és a szerecsendiót – természetesen reszelve. Egyszer elég felfőzni és már tálalhatom is.

A lazacot felkockázom, borsozom és meglocsolom egy fél citrom levével. Tálaláskor a lazacot hozzáadom a leveshez, és megszórom az aprított petrezselyemmel. Snidlinggel viszont még finomabb lesz.