Narancsleves mandulás habgaluskával recept
Hozzávalók:
- 4 db narancs
- 1 db citrom
- 2 cs vaníliás cukor
- barna cukor (ízlés szerint)
- 1 tk őrölt fahéj
- 4-5 db szegfűszeg
- 1,5 dl fehérbor
- 1,5 dl vörösbor
- 2 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 1 l víz
Mandulás-habgaluska:
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg szeletelt mandula
Elkészítése:
Egy edénybe öntsük bele a vizet, majd adjunk hozzá a fahajat, a szegfűszeget, a barna cukrot, és a vaníliás cukrot, és kb. 10 percig főzzük.
A citromot vágjuk fel cikkekre, két narancsot pedig pucoljunk meg. Ezután tegyük bele a forrásba lévő szirupba a cikkekre vágott citromot, és a narancshéjat, majd főzzük 5-6 percig. Ezután szűrjük át egy szűrőn, az ízesített szirupot.
A megpucolt narancsgerezdeket vágjuk fel kisebb darabokra, majd tegyük bele az előzőleg leszűrt szirupba. Ezután adjuk hozzá a vörösbort, és ha szükséges akkor még ízesítsük cukorral, majd forraljuk fel.
A tojások sárgáját keverjük simára a tejföllel, majd vegyük le a levest a tűzről, és állandó keverés mellett, csorgassuk a levesbe. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd forraljuk fel újra.
Végül öntsük bele a vörösbort, és a tejszínt, majd újra forraljuk fel. Amikor eléri a forráspontot, zárjuk el a gázt, mert főzni már nem kell tovább.
A mandulaforgácsot állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg. A habtejszínt verjük kemény habbá. Ezután szaggassunk nagyobb habgaluskákat, majd forgassuk bele a pörkölt mandulaforgácsba.
Tálaláskor a levest merjük tányérba, majd helyezzük rá a mandulás-habot és úgy kínáljuk.
A narancsleves mandulás habgaluskával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 8 g