Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsleves mandulás habgaluskával recept

Narancsleves mandulás habgaluskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db narancs
    • 1 db citrom
    • 2 cs vaníliás cukor
    • barna cukor (ízlés szerint)
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 4-5 db szegfűszeg
    • 1,5 dl fehérbor
    • 1,5 dl vörösbor
    • 2 dl tejszín
    • 2 dl tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • 1 l víz

    Mandulás-habgaluska:

    • 2 dl habtejszín
    • 5 dkg szeletelt mandula

    Elkészítése:

    Egy edénybe öntsük bele a vizet, majd adjunk hozzá a fahajat, a szegfűszeget, a barna cukrot, és a vaníliás cukrot, és kb. 10 percig főzzük.

    A citromot vágjuk fel cikkekre, két narancsot pedig pucoljunk meg. Ezután tegyük bele a forrásba lévő szirupba a cikkekre vágott citromot, és a narancshéjat, majd főzzük 5-6 percig. Ezután szűrjük át egy szűrőn, az ízesített szirupot.

    A megpucolt narancsgerezdeket vágjuk fel kisebb darabokra, majd tegyük bele az előzőleg leszűrt szirupba. Ezután adjuk hozzá a vörösbort, és ha szükséges akkor még ízesítsük cukorral, majd forraljuk fel.

    A tojások sárgáját keverjük simára a tejföllel, majd vegyük le a levest a tűzről, és állandó keverés mellett, csorgassuk a levesbe. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd forraljuk fel újra.

    Végül öntsük bele a vörösbort, és a tejszínt, majd újra forraljuk fel. Amikor eléri a forráspontot, zárjuk el a gázt, mert főzni már nem kell tovább.

    A mandulaforgácsot állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg. A habtejszínt verjük kemény habbá. Ezután szaggassunk nagyobb habgaluskákat, majd forgassuk bele a pörkölt mandulaforgácsba.

    Tálaláskor a levest merjük tányérba, majd helyezzük rá a mandulás-habot és úgy kínáljuk.

     

    A narancsleves mandulás habgaluskával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 102 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá