1. Borzas linzer Stahl Judittól
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 kk só
- 30 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 kis üveg meggylekvár fele
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Tarpai porlós
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 10 evőkanál olvasztott sertészsír
- 0,5 csomag szalalkáli
- 1 tojás
- csipet só
- 2 evőkanál tejföl
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Főispánné remeke
Hozzávalók:
- 15 dkg zsír eredetileg (20 dkg margarint használtam helyette)
- 15 dkg porcukor
- 4 tojássárgája
- 1 tasak vaníliás cukor
- 30 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 1/2 sütőpor
- citromlé szükség szerint
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Barackos macskanyelv
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 ek tej
- 1 tk sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Battenberg sütemény gluténmentesen
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 90 g gyümölcscukor (vagy 120 g kristálycukor)
- 120 g rizsliszt
- fehér fondant
- sárgabaracklekvár
- piros ételfesték
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Bosnyák szelet
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 csipet só
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 10 dkg margarin
- 1 nagyobb tojás
- 1 csapott ek tejföl
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Szilvalekváros papucs
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1 dkg friss élesztő
- 30 dkg finomliszt
- 6 dkg porcukor
- csipet só
- 6 g sütőpor
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 1 tojás
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
8. Mákos-szilvalekváros kelt kifli
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1 mk sütőpor
- 1 tk porélesztő
- 1,5 dl tej
- 1 tk porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- 10 dkg vaj
- 5 dkg zsír