Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Főispánné remeke recept

Főispánné remeke
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:

    A tésztához:

    • 15 dkg zsír eredetileg (20 dkg margarint használtam helyette)
    • 15 dkg porcukor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 30 dkg finomliszt
    • 1 csipet só
    • 1/2 sütőpor
    • citromlé szükség szerint

    A tészta lekenéséhez:

    • baracklekvár

    Szóráshoz:

    • durvára vágott dió(fél maréknyi)

    A habhoz:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 csipet só
    • 1/4 citrom leve
    • 15 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy könnyen sodorható állagú legyen.

    0,5-1 órára hideg helyre tesszük.

    A tészta 3/4 részét tepsi nagyságúra sodorjuk és sodrófára tekerve az elkészített tepsibe helyezzük.

    Megkenjük jó vastagon baracklekvárral, a vágott dióval megszórjuk és 180 fokra melegített sütőben majdnem készre sütjük ( kb 20 perc).

    Ez idő alatt a tojásfehérjéket a cukorral, citrom levével kemény habbá verjük. A megmaradt tésztát 1 mm vastagra kisodorjuk és egy derelye vágóval csíkokat vágunk. A majdnem kész tésztát kivesszük a sütőből, a tojáshabot rákenjük, rácsokat rátesszük és visszatoljuk a sütőbe. Világosra sütjük.

    A vékony rácsozat átsül, a habnak csak száradni kell, ha kezdene barnulni, akkor fedjük be fóliával.

    Gyors, finom, olcsó, nagy tepsi sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá