Főispánné remeke

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Főispánné remeke

Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:

A tésztához:

  • 15 dkg zsír eredetileg (20 dkg margarint használtam helyette)
  • 15 dkg porcukor
  • 4 db tojássárgája
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1/2 sütőpor
  • citromlé szükség szerint

A tészta lekenéséhez:

  • baracklekvár

Szóráshoz:

  • durvára vágott dió(fél maréknyi)

A habhoz:

  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 1/4 citrom leve
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy könnyen sodorható állagú legyen.

0,5-1 órára hideg helyre tesszük.

A tészta 3/4 részét tepsi nagyságúra sodorjuk és sodrófára tekerve az elkészített tepsibe helyezzük.

Megkenjük jó vastagon baracklekvárral, a vágott dióval megszórjuk és 180 fokra melegített sütőben majdnem készre sütjük ( kb 20 perc).

Ez idő alatt a tojásfehérjéket a cukorral, citrom levével kemény habbá verjük. A megmaradt tésztát 1 mm vastagra kisodorjuk és egy derelye vágóval csíkokat vágunk. A majdnem kész tésztát kivesszük a sütőből, a tojáshabot rákenjük, rácsokat rátesszük és visszatoljuk a sütőbe. Világosra sütjük.

A vékony rácsozat átsül, a habnak csak száradni kell, ha kezdene barnulni, akkor fedjük be fóliával.

Gyors, finom, olcsó, nagy tepsi sütemény.