Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen

Dátum: 2025-05-13 / Írta: / Látták: /

Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó szelet sütemény! Ezek a krémes, habos, gyümölcsös és klasszikusan magyaros sütik minden alkalomra megállják a helyüket – legyen az ünnep, családi összejövetel vagy csak egy kényeztető hétvégi desszert. A tonkababtól a ribizliig, a mákoson át a vaníliás rétegekig minden ízben ott a szeretet. Süsd meg, szeleteld fel, és figyeld, hogyan fogy el pillanatok alatt!

  • 1. Angol szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 4 evőkanál tej
    • 1 dkg szalalkáli
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg porcukor
    • 30 dkg liszt
    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 üvegcse vérnarancs aroma
    • 6 dl tej
    • 2 csomag vanília ízű pudingpor
    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 20 dkg porcukor

    Krém:

    • 6 dl tej
    • 2 csomag vanília ízű pudingpor
    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 20 dkg porcukor

    Máz:

    • 10-15 dkg étcsokoládé
    • pici éteolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Dunahullám szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Tonkababos márványos szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál olaj
    • 6 evőkanál liszt
    • 1 púpos teáskanál sütőpor
    • 2 evőkanál holland kakaópor

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 1 és fél csomag főzős vaníliás pudingpor (60 g)
    • 3 reszelésnyi tonkabab (opcionális)
    • 2 csipet vaníliaőrlemény (vagy vaníliás cukor vagy aroma)
    • 15 dkg vaj
    • 12 dkg porcukor

    Díszítéshez:

    • 1 dl állati tejszín (30%)
    • 1 dl növényi habalap (pl. Hulala)
    • 3 dkg étcsokoládé
    • 1 teáskanál étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Mákos krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 200 g cukor
    • 200 g finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 160 g darált mák
    • 5 ek víz
    • 5 ek olaj

    Krém:

    • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 600 ml tej
    • 250 g margarin
    • 250 g porcukor
    • 200 ml habtejszín

    Tetejére:

    • 450 ml habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Pudingos ribizlis szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipetnyi sütőpor
    • 20 dkg liszt
    • 8 dkg porcukor
    • 10 dkg vaj

    Középső réteg:

    • 2 dl tejföl
    • 3 ek cukor
    • 3 dl tej
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • egy csészényi piros és fekete ribizli vegyesen

    Tetejére:

    • 2 csomag tortazselé

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Diós-vaníliás szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg cukor
    • 15 evőkanál víz
    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg darált dió
    • 1/2 csomag sütőpor
    • diónyi vaj
    • 3 dl cukrászhab a tetejére

    Krémhez:

    • 1 csomag vaníliás puding
    • 4 evőkanál cukor
    • 2 csapott evőkanál liszt
    • 2 evőkanál vaníliás cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dl tej
    • 2 dl habtejszín
    • 15 dkg margarin

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Irénke sütije recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Áfonyás-túróhabos sütemény recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá