1 Sajtos brokkoli leves
Hozzávalók:
- 5 dkg húsos füstölt szalonna
- 2 ek vaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 ek finomliszt
- 5 dl tejszín
- 1,5-2 l víz vagy zöldségleves leve
- 2 fej brokkoli
- 1 nagyobb répa
- só, bors, szerecsendió
- kb 15 dkg sajt reszelve (nálunk vörös cheddar)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Gombakrém leves
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 15 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- 100 ml tejszín
- petrezselyemzöld
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Kolbászhúsos gombóc leves
Hozzávalók:
- 40 dkg kolbászhús
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál törött paprika
- 4 db nagyobb burgonya
- 2,5 liter alaplé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Krémes csirkeleves
Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- 2 ek vaj
- 4 ek finomliszt
- 250 ml csirkealaplé
- 4 ek olaj
- 2 répa
- 1 fehérrépa
- 1 kisebb zeller
- 2 szál szárzeller
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék borsó
- 1 l csirkealaplé
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Krémes, csirkés tortellini leves
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé csontozva
- 25 dkg torlellini tészta (nálunk sajtos, sonkás töltelékes)
- 1 kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 répa
- 1 chili paprika
- 1 l csirke alaplé (akár kockából is)
- 1,5 l víz
- 0,5 l főzőtejszín
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk kakukkfű
- fél csokor petrezselyemzöld
- egy nagy marék spenót
- kevés olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Country burgonya leves
Hozzávalók:
- 1 fej nagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor újhagyma
- 50 dkg burgonya
- 25 dkg bacon
- 25 dkg burgonyás gnocchi / készen kapható termék /
- 2 dl főzőtejszín
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Zöldség krémleves
Hozzávalók:
- 2 közepes burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 1 gerezd zellergumó
- 1 ek olívaolaj
- 30 dkg zöldbab
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 kk cukor
- só ízlés szerint
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 mokkáskanál kakukkfű
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Sonkás-tejfölös krumplileves
Hozzávalók:
- 70 dkg krumpli
- 1 tk só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
- 2 ek liszt
- 3 ek olaj
- 1 tk pirospaprika
- 1 nagy tejföl (3,3 dl) fele
- 15 dkg sonka