Könnyen elkészíthetők, változatosak, és remekül beilleszthetők egy könnyű ebéd vagy vacsora menüjébe. Akár joghurtos, akár krémes verziót választunk, mindenki megtalálja a saját kedvencét. Az eper, málna, szeder vagy meggy íze fantasztikusan érvényesül a hideg levesekben. Az egzotikus változatok pedig különlegesebbé tehetnek bármilyen alkalmat. Egy jól behűtött gyümölcsleves nemcsak tápláló, hanem kíméletes is a gyomornak a nyári hőségben. A gyerekek is szívesen kanalazzák ezeket az édes, hűsítő finomságokat. A válogatásban találunk klasszikusokat és kreatív újításokat is. Érdemes mindegyiket kipróbálni, és akár saját kedvencet is kialakítani belőlük!
1. Almás meggyleves recept
Hozzávalók:
- 40 dkg meggy
- 4 kisebb alma
- 3 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- nagy csipet só
- 0,5 kk őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 jó púpos ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20 %-os)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Leves piros gyümölcsökből recept
Hozzávalók:
- 50 dkg meggy
- 20 dkg cseresznye
- 15 dkg ribizli
- 1 csipet só
- 4 ek cukor
- 1 csapott tk őrölt fahéj
- 5-6 db szegfűszeg
- 1 púpos ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Eperkrémleves mandulás túrógombóccal recept
Hozzávalók:
- 1 kg eper
- 330 g görög joghurt
- 5 dkg porcukor (vagy édesítő, esetleg méz)
- kevés citromlé
Gombóchoz:
- 25 dkg zsírszegény túró
- 60 g búzadara
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom héja
- csipet só
- 50 g szeletelt mandula
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Egzotikus gyümölcsleves csokis eperszemekkel recept
Hozzávalók:
- 400 g trópusi gyümölcskonzerv
- 3 alma
- 2 dl víz
- 6 db szegfűszeg
- pici só
- 1-2 kk őrölt fahéj
- 1,5 l tej
- 200 ml tejszín
- 1 tasak tejszínes pudingpor
- 7-8 ek cukor
- 12 szem eper
- 1-2 ek kókuszreszelék
- 90 g étcsokoládé
- 2 g vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Málnakrémleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg málna
- 8-10 dkg cukor
- 1,5 dl rozé
- kb 1 dl víz
- 2,5 dl tejszín
- 2 ek joghurt
- fahéj, vanília ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Joghurtos szederkrémleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg fekete szeder
- 1 cs vaníliás cukor vagy vaníliaaroma
- 2 dl görög joghurt (375 g)
- 2 dl tejszín (30 %-os, nem cukrozott)
- cukor vagy cukor helyettesítő ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Joghurtos gyümölcskrémleves recept
Hozzávalók:
- 1 kg gyümölcs (lehet sárgabarack, meggy, málna, vagy vegyesen, amit szeretnénk)
- 25 dkg görög joghurt
- 2,5 dl tej
- 2 dl habtejszín (cukrozatlan, min. 30 % zsírtartalmú)
- porcukor ízlés szerint (ha szükséges)
- vanília őrlemény, fahéj ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Kókuszos málnakrémleves recept
Hozzávalók:
- 300 g málna
- 3 dl kókusz tej
- 1 db vanília rúd
- 2 db vaníliás cukor
- 3 csepp rum aroma