Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

6 kocsonya recept, amiben Te is megtalálod a kedvenced!

Dátum: 2020-12-08 / Írta: Budai István / Látták: /

Igazi megosztó étel a kocsonya, hiszen ahány ház annyi szokás! :) Te hogy készíted?




  • 1 . Kocsonya Pontycomb konyhájából

    Hozzávalók:

    1. 2 db első csülök
    2. 3 db farok
    3. 2 db fül
    4. 2 db láb (köröm)
    5. 1 db nyelv
    6. 1 db füstölt bordaporc
    7. 60-70dkg bőr
    8. 2 nagy fej vöröshagyma
    9. 2 fej fokhagyma
    10. 50 dkg petrezselyemgyökér
    11. 1 db vastagabb sárgarépa
    12. 3 db babérlevél
    13. 20 szem bors
    14. 1 ek ételízesítő

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Kocsonya Vass Lászlóné konyhájából

    Hozzávalók:

    1. 1 friss sertés hátsó csülök
    2. 2 sertés köröm
    3. 50 dkg bőrke
    4. 1 nagy fej vöröshagyma
    5. 1 babérlevél
    6. 20 szem fekete bors
    7. 3 csöves paprika
    8. 2 sárgarépa
    9. 1 fehérrépa
    10. 1 fej fokhagyma

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Kocsonya Szekeres Lajosné Klári konyhájából

    Hozzávalók:

    1. 1 kg nyers sertés köröm
    2. 1/2 kg füstölt nyúlja
    3. 5 fej fokhagyma
    4. 1 nagy fej vöröshagyma
    5. 20 szem fekete bors
    6. 2 tk őrölt bors

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Kocsonya Szabó Manci konyhájából

    Hozzávalók:

    1. 1.5 kg kocsonyahús
    2. fél kg marhalábszár
    3. füstöl csülök megmaradt kicsi húsos csontja
    4. 3 db vöröshagyma
    5. 2 egész foghagyma
    6. egy kevés hegyes zöldpaprika
    7. 3 db babérlevél
    8. 2 marék egész bors
    9. egy kisebb sárgarépát és fehérrépa
    10. kb 6-7 liter víz.

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Kocsonya Iluska konyhájából

    Hozzávalók:

    1. 1 kg sertésköröm
    2. 50 dkg füstölt sertéscsülök
    3. 10 g fekete bors (szemes)
    4. ételízesítő ízlés szerint
    5. 1 sárgarépa
    6. 1 fehérrépa
    7. 2 nagy fej vöröshagyma
    8. 2 fej fokhagyma
    9. oregánó ízlés szerint
    10. bazsalikom ízlés szerint
    11. kakukkfű ízlés szerint
    12. 2 db zellerlevél

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Kocsonya Lakatos Marianna konyhájából

    Hozzávalók:

    1. 2 kg sertéshús: bőr, farok, láb+köröm, fül, fej, csülök vegyesen
    2. 1 fej vöröshagyma
    3. 10-12 gerezd fokhagyma
    4. 2 babérlevél
    5. 1-5 ek só (ízlés szerint)
    6. egész bors (ízlés szerint)
    7. 1 szál sárgarépa
    8. 1 szál fehérrépa

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá