Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagyományos kocsonya recept

Hagyományos kocsonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
360 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 db első csülök
    • 3 db farok
    • 2 db fül
    • 2 db láb (köröm)
    • 1 db nyelv
    • 1 db füstölt bordaporc
    • 60-70dkg bőr
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 2 fej fokhagyma
    • 50 dkg petrezselyemgyökér
    • 1 db vastagabb sárgarépa
    • 3 db babérlevél
    • 20 szem bors
    • 1 ek ételízesítő

    Elkészítése:

    A gondosan megtisztított bőrös sertéshúsokat a füstölttel együtt egy nagy fazékba téve, hideg (6-7 liter) vízzel felöntve -bőven ellepje- feltesszük főni.  Amikor felforrt gondosan lehabozzuk, majd beletesszük a zöldségeket, fűszerezzük az anyagokkal és kicsit megsózzuk.

    Miután újra felforrt, levesszük a lángot épp csak takarékra és lassan gyöngyözve, lefedve főzzük 3 órát, ezután kóstolunk, ha kell sózzuk.

    Újabb 1.5 órán át főzzük tovább.

    Leszűrjük a levét, a húsokat tálcára tesszük és a nagyobb csontokat kiszedjük a csülökből, lábakból, faroktőből. A sertés nyelvet is gondosan lehámozzuk, megtisztítjuk.

    Ízlés szerint daraboljuk, tálra (jénaira) téve gusztán elrendezzük, igény szerint főtt tojással díszíthetjük.

    A léről egy vékony peremű merőkanál segítségével leszedjük a zsiradékot és felöntjük a kocsonya húsokat.  Hideg helyre téve 1 óra elteltével ízlés szerint megszórhatjuk pirospaprikával.

    Az elegendő kollagéntartalom mellett ez a mennyiség arányában számítva megdermed maximum 2-3 órán belül.

    Citrommal tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá