1 . Túrós baconos pogácsa
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 1 tojás (+még a tetejének megkenéséhez)
- 1 dl tej
- 1 kocka ( 5dkg ) élesztő
- 60 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 3 kiskanál só
- 5 vékony szelet bacon
- 0,5 dl olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Magyaros pogácsa
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír vagy margarin
- 5 dkg reszelt sajt
- 10 dkg száraz kolbász apró kockákra vágva
- ½ kaliforniai paprika kis kockákra vágva
- 1 csokor snidling apróra vágva
- 2 tk só
- 2 tk sütőpor
- 2 dl tejföl
- 1 csipet szódabikarbóna
- kevés tej
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Kapros juhtúrós pogácsa
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 dl tejföl
- 1 tojássárgája
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál sütőpor
- 10 dkg margarin
- 15 dkg juhtúró
- 1 csokor kapor
- 2 kávéskanál só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Káposztás pogácsa
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 csomag friss élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 25 dkg margarin
- 1 tojás
- két evőkanál tejföl
- másfél kiskanál só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Libazsíros, lilahagymás pogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 púpos ek libazsír
- 1 dl tej
- 1 kk cukor
- 40 g élesztő
- 1 tojás
- 2-3 dl tejföl
- 3 tk só
- libazsír (kenéshez)
- 2-3 fej lila hagyma
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Sonkás, sajtos, paparikás pogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg sütőmargarin
- 2,5 dkg élesztő
- 2 tojássárga
- 1 csapott ek só
- 2 ek tejföl
- 20 dkg sajt
- 15 dkg gépsonka
- 1 kaliforniai paprika
- kevés tej
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Füstölt csülkös pogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 35 dkg megfőzött füstölt csülök
- 2 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 egész tojás
- 2,5-3 dl tejföl
- 1 tojás felverve 1 csipet sóval és borssal a lekenéshez