Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros pogácsa recept

Magyaros pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 15 dkg zsír vagy margarin
    • 5 dkg reszelt sajt
    • 10 dkg száraz kolbász apró kockákra vágva
    • ½ kaliforniai paprika kis kockákra vágva
    • 1 csokor snidling apróra vágva
    • 2 tk só
    • 2 tk sütőpor
    • 2 dl tejföl
    • 1 csipet szódabikarbóna
    • kevés tej

    Kenéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:
    A lisztben elkeverjük a sót, sütőport, szódabikarbónát, majd belemorzsoljuk a zsiradékot. Belekeverjük a kolbászt, sajtot, paprikát, snidlinget. A tejfölt hozzáadjuk, majd a tejjel összeállítjuk.

    30-40 percig pihentetjük, majd kisodorjuk ujjnyi vastagra, tetejét késsel bevagdossuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, majd a tetejüket megkenjük a felvert tojással.
    200 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá