Magyaros pogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír vagy margarin
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg száraz kolbász apró kockákra vágva
  • ½ kaliforniai paprika kis kockákra vágva
  • 1 csokor snidling apróra vágva
  • 2 tk só
  • 2 tk sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • kevés tej

Kenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, sütőport, szódabikarbónát, majd belemorzsoljuk a zsiradékot. Belekeverjük a kolbászt, sajtot, paprikát, snidlinget. A tejfölt hozzáadjuk, majd a tejjel összeállítjuk.

30-40 percig pihentetjük, majd kisodorjuk ujjnyi vastagra, tetejét késsel bevagdossuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, majd a tetejüket megkenjük a felvert tojással.
200 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.