Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Füstölt csülkös pogácsa recept

Füstölt csülkös pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 35 dkg megfőzött füstölt csülök
    • 2 kk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5-3 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve 1 csipet sóval és borssal a lekenéshez

    Elkészítése:

    A puhára főtt és kihűlt csülköt húsdarálón ledaráljuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, belemorzsoljuk az élesztőt (nem szükséges futtatni). Hozzáadjuk a ledarált csülköt, a sót, a borsot, a tojást. Elkezdjük kézzel összedolgozni és kanalanként adagoljuk hozzá a tejfölt.

    Nem biztos, hogy szükséges az összes hozzá, mert ez függ a csülök zsírosságától, a tojás nagyságától. Akkor jó, ha nem túl kemény a tészta és nem is túl lágy. Jól kidagasztjuk és meleg helyen, lefedve 1 órát kelesztjük.

    Lisztezett felületre borítjuk, másfél ujjnyi vastagra elnyújtjuk. Egy éles késsel becsíkozzuk. Egy lisztbe mártott közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

    Letakarva további 20 percet kelesztjük, amíg bemelegszik a sütő. Egy egész tojást kicsit felverünk egy csipet sóval és borssal, lekenjük vele a pogácsák tetejét. 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

    Tipp:

    28 db pogácsa lett ebből az adag tésztából.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá