Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

5 szuper gulyás recept, amitől garantáltan felmelegszel

Dátum: 2015-10-08 / Írta: Budai István / Látták: 18396 /

A gulyásleves a hagyományos magyar konyha egyik legkedveltebb fogása. Összegyűjtöttünk 5 szuper receptet, hogy ne kelljen keresgélned!




  • 1. Palóc gulyás

    palocj

    Hozzávalók:

    1. 1/2 vagy 1 kg marha vagy sertés hús-nálam utóbbi (a mennyiség függ, hogy mennyire kiadós levesnek szánjuk, persze a mennyiséget csökkenthetjük is)
    2. 1 nagyobb fej hagyma
    3. 1-2 gerezd fokhagyma
    4. olaj
    5. pirospaprika
    6. 1/2 kg zöldbab
    7. 4 szem burgonya
    8. 3-4 db babérlevél
    9. egy kisebb csokor kapor
    10. ételízesítő
    11. só, bors
    12. kb. fél doboz tejföl

    A recept ide kattintva folytatódik!

    2. Pandúr gulyás

    pandur

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg sertésvelő
    2. 1 kg sertéslapocka
    3. 3 db vöröshagyma
    4. 10 dkg füstölt szalonna
    5. 1 evőkanál őrölt pirospaprika
    6. 2 db zöldpaprika
    7. 1 db nagyobb paradicsom
    8. 5 gerezd fokhagyma
    9. 1 mokkáskanál őrölt köménymag
    10. só, őrölt bors

    A recept ide kattintva folytatódik!

    3. Parasztgulyás

    bogracs

    Hozzávalók:

    1. 10 dkg füstölt szalonna
    2. 1 pár debreceni vagy 2 pár virsli
    3. 2-3 krumpli
    4. 1 nagy sárgarépa
    5. 1 zöldpaprika
    6. 1 paradicsom
    7. 1 fej vöröshagyma
    8. 2 gerezd fokhagyma

    A recept ide kattintva folytatódik!

    4. Pulykagulyás nokedlivel

    pulyka

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg pulykacomb filé
    2. 3 nagyobb szál sárgarépa
    3. 2 szál petrezselyem
    4. 1 közepes fej vöröshagyma
    5. 1 kisebb zeller fele
    6. 1 kisebb karalábé
    7. 4 nagyobb szem krumpli

    A recept ide kattintva folytatódik!

    5. Marhagulyás

    marha

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg marhalábszár
    2. 20 dkg füstölt szalonna
    3. 4 közepes nagyságú burgonya
    4. 1 nagy fej vöröshagyma
    5. 1 kávéskanál köménymag
    6. 1 púpos evőkanál pirospaprika
    7. 1 késhegynyi őrölt bors

    A recept ide kattintva folytatódik!

     

    Szólj hozzá