Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palóc gulyás recept

Palóc gulyás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 vagy 1 kg marha vagy sertés hús-nálam utóbbi (a mennyiség függ, hogy mennyire kiadós levesnek szánjuk, persze a mennyiséget csökkenthetjük is)
    • 1 nagyobb fej hagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • olaj
    • pirospaprika
    • 1/2 kg zöldbab
    • 4 szem burgonya
    • 3-4 db babérlevél
    • egy kisebb csokor kapor
    • ételízesítő
    • só, bors
    • kb. fél doboz tejföl

    Elkészítése:

    A húst megmossuk és kockázzuk. A hagymát szintén kockára vágjuk és a sóval meghintve aranyszínűre pirítjuk az olajon. Mielőtt kész lenne, a fokhagymát is beletesszük.

    Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a húst, felöntjük vízzel és visszatesszük főni. Beletesszük a leves kockát, az ételízesítőt, a babért és félpuhára főzzük.

    Amikor ez megvolt, jöhet bele a zöldbab, és a kapor is. A vége előtt hozzáadjuk a kockázott burgonyát, borsozzuk és kóstáljuk, ha szükséges után ízesítjük.

    Amikor minden elkészült, kevés leveslével kikeverjük a tejfölt és a többi leveshez adjuk. Pár pillanat múlva elzárjuk.

    További tejföllel és kaporral díszítve tálaljuk. :)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá