1 .Babgulyás vadász módra
Hozzávalók:
- 1 kg szarvas gulyáshús
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg szalonna
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 4 db közepes burgonya
- 20 dkg tarkabab
- 2 evőkanál pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál vad fűszerkeverék
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bor
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Bográcsgulyás
Hozzávalók:
- 2 kg sertéslapocka (lehet marhalábszár is)
- 3 db vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- fél zöld erőspaprika
- 2 db paradicsom
- 1 db tv paprika
- 1-1,5 kg burgonya
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 tk őrölt kömény
- kb. 1 ek őrölt pirospaprika
- só, bors, ételízesítő
- 2 babérlevél
- 1 tubus pirosarany (csemege v. csípős ízlés szerint)
- kb. 1 dl olaj (vagy zsír)
- petrezselyemzöld
- kb. 1 dl vörösbor
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Alföldi betyárgulyás
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg sertéshús
- 5 db krumpli
- 1 szál sárgarépa
- 20 dkg gomba
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 1 fej hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 15 dkg csipetke
- kis csokor petrezselyem zöld
- 1 szál lestyán levél
- só, frissen őrölt bors
- 1 kanál tejföl
- csipetke, vagy galuska ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Palóc leves
Hozzávalók:
- 50 dkg csont nélküli sertéshús (eredetileg birka húsból készül aki teheti próbálja ki)
- kb 40 dkg zöldbab
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 4 rózsányi karfiol
- 1 fej vöröshagyma
- kevés kelkáposzta
- 1- 1 paradicsom, paprika vagy lecsó
- 1 doboz tejföl
- 1 – 2 ek liszt
- 1 köteg aprított kapor
- 1 ek pirospaprika
- őrölt köménymag
- bors,só
- ételízesítő
- kevés ecet
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Tejfölös-gombás zúzagulyás
Hozzávalók:
- 50 dkg kacsazúza (lehet más szárnyas zúza is)
- 50 dkg gomba
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 cikk zeller (nagyobb)
- 2-3 db krumpli
- 2 db babérlevél
- 1 tk köménymag
- 1 tk pirospaprika
- só
- őrölt bors
- 1/2 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 1 ek olaj
- 1-1,5 l víz